FC Slovan Liberec | Boj o Evropu a krále severu: Slovan bude dotahovat dvougólové manko z Teplic
Menu Další Zavřít Zavřít
10.05.2024

Boj o Evropu a krále severu: Slovan bude dotahovat dvougólové manko z Teplic

Šimon Knopp
Liberec - V odvetě semifinále Skupiny o Evropu se Slovan představí doma proti Teplicím. Na svěřence trenéra Luboše Kozla čeká nelehký úkol, protože budou muset dotahovat porážku 0:2 z prvního utkání. I proto budou potřebovat podporu domácích fanoušků, neváhejte a přijďte v neděli od 15 hodin podpořit naše hráče přímo na stadion!

Informace o vstupenkách, fanzoně a pro hostující fanoušky

Vstupenky na nedělní zápas s Teplicemi jsou v prodeji a můžete si je zakoupit na odkazu níže, do soboty jen za 250 Kč. Rovněž připomínáme, že permanentkáři a děti do patnácti let mají vstup zdarma!

Online prodej vstupenek

Před začátkem zápasu se můžete také těšit na bohatou fanzonu, která startuje dvě hodiny před začátkem duelu, tedy ve 13 hodin, a spojena bude s narozeninami fotbalové školičky. Kompletní přehled, na co se můžete těšit, naleznete v článku zde.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy naleznete v tomto článku.

Co přinesla první bitva o krále severu?

Především bojovný duel, který rozhodly dvě trefy z dálky. Bohužel pro Slovan, ani jedna nebyla z libereckých kopaček a tudíž radost z vítězství měly Teplice. Začátkem druhého poločasu poslal domácí do vedení Daniel Fila a v samotném závěru, ve druhé minutě nastavení, zvýšil na konečných 2:0 Filip Havelka.

Na porážce se samozřejmě libereckým fotbalistům nehledají pozitiva lehce. Ovšem nejen ze statistik, ale i v předváděné hře ve druhém poločasu bylo vidět, že si Slovan vytvořil několik šancí a v některých situacích opravdu nebyl ke skórování daleko. Za vypíchnutí určitě stojí hned dvojí zakončení po šanci Matěje Chaluše a nepěkná srážka s tyčí v podání Luky Kulenoviće, jenž byl od vstřelení gólu opravdu pouhých pár centimetrů. Výmluvná statistika očekávaných gólů xG přisoudila Slovanu hodnotu 1,34; zatímco Teplicím pouze 0,32. K motivaci hráčů uspět v odvetě rozhodně přispějí i sporné momenty, které se v zápase udály. V první půli nebyl vyloučen Gning, přestože zasáhl rukou do obličeje a oka Mariose Pourzitidise. Ve druhém poločasu zase nebyla odpískána penalta na Denise Višinského, který se ve vápně dostal před Marečka a následně po kontaktu s ním upadl.

Výhodou, ze které bude chtít Slovan těžit v odvetě, je bezesporu výhoda domácího prostředí. V něm se Liberci v této sezoně daří a dokonce se může pyšnit ziskem 30 bodů z 15 odehraných duelů, což je čtvrtý nejlepší výsledek v lize. V historii vzájemných domácích duelů s Teplicemi se podařilo Slovanu porazit soupeře větším rozdílem než dvou branek hned pětkrát. Nejvyšší výhry byly 5:1 (minulou sezonu) a 6:2 v sezoně 2010/11, tehdy se dvakrát na střeleckou listinu zapsal i ředitel klubu Jan Nezmar.

Jak jsou na tom kádry obou celků?

FK Teplice: U teplických fotbalistů nelze v sestavě očekávat nějaké velké změny. Trenér Zdenko Frťala bude mít k dispozici všechny hráče, kteří nejsou zranění. To tedy znamená, že se bude muset obejít bez Chaloupka, Hory, Hronka a pravděpodobně i Núra, kterého trápí zdravotní problémy.

FC Slovan Liberec: U libereckého mužstva je určitě vícero otazníků. Hned několik hráčů je totiž zraněných a zůstává otázkou, které z nich bude mít trenér Luboš Kozel k dispozici. Pozitivní zprávou je, že Pourzitidis i Kulenović, který musel v minulém utkání dokonce předčasně střídat, nemají vážná zranění. O tom, jak se po nepěkně vypadající srážce s tyčí cítí liberecký forvard, si můžete přečíst v článku zde. Jistotou je, že chybět bude Mohamed Doumbia, jenž si odpyká trest za žluté karty.

Kdo postoupí při jakém výsledku?

Při výhře či remíze Teplic je situace zřejmá, do dalšího kola by postoupil tým z Ústeckého kraje. Stejná situace by platila i při výhře Slovanu o jednu branku. Avšak pokud by nastala situace, kdy Liberec zvítězí o dva góly (např. 2:0, 3:1 či 4:2), zápas by šel do prodloužení. V něm by se hrálo 2x15 minut a postupujícím by se stal tým, jenž vstřelí více branek. Pokud by stav i po prodloužení byl nerozhodný, přistoupí se k pokutovým kopům a ty určí postupujícího do dalšího kola. V neposlední řadě samozřejmě může nastat varianta, kdy Slovan vyhraje o více než dvě branky, v tom případě by postupoval rovnou náš tým a prodloužení by se nehrálo.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže zvrátit nepříznivý výsledek z prvního utkání a postoupit? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Jizerské pekárny
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls