FC Slovan Liberec | Byl to krušný den, říká k zápasu s Boleslaví kondiční trenér Čvančara (video)
Menu Další Zavřít Zavřít
30.11.2023

Byl to krušný den, říká k zápasu s Boleslaví kondiční trenér Čvančara (video)

Redakce
Liberec – Byl to bláznivý zápas. Slovan ve sněhové vánici přehrál Mladou Boleslav 2:1, do odklízení hrací plochy se přitom zapojil i realizační tým. „Byla to společná práce, právě tou se posouváme dál," ví kondiční trenér Pavel Čvančara. Je potřeba na specifické podmínky reagovat a proč někteří hráči po zápase absolvují výběhy na hrací ploše?

„Byl to krušný den. Začal strašně padat sníh a hřiště zasypal. Kluci trávníkáři dělali maximum, ale trávník má nějakou plochu a není jednoduché ho odklidit," vrací se k sobotnímu dění kondiční kouč Pavel Čvančara. Sám se společně s ostatními členy realizačního štábu chopil hrabla.

„Skončili jsme s obědem dřív a okamžitě se zapojili, abychom to zvládli. Byla to společná práce a právě tou se posouváme dál," pokračuje. Během zápasu ovšem dorazila nadílka znovu, ve hře bylo i ukončení utkání, oba celky se však domluvily na pokračování. Slovan nakonec boj se soupeřem i sněhem zvládl, zvítězil U Nisy 2:1.

Musí být nevlídnému počasí přizpůsobena předzápasová rozcvička? „Reaguji na okolní vlivy. Například ve sněhových podmínkách se snažím zapojit víc akce s balonem, aby si hráči zvykli, jak se na terénu míč chová. Vnímám, jak je tým v daný čas připraven," popisuje Čvančara dál.

Jak zvládá realizační tým zimu na lavičce? A proč někteří hráči po zápase běhají na hrací ploše?

Vše se dozvíte v rozhovoru přiloženém níže:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region