FC Slovan Liberec | Ligový fotbal je zpět! Slovan přivítá na stadionu U Nisy Mladou Boleslav
Menu Další Zavřít Zavřít
24.11.2023

Ligový fotbal je zpět! Slovan přivítá na stadionu U Nisy Mladou Boleslav

Tomáš Honzejk
Liberec - Po reprezentační přestávce, ve které si Česká republika zajistila účast na Mistrovství Evropy, se vrací fotbal také na ligové trávníky. Naše mužstvo změří síly s Mladou Boleslaví, kterou porazilo v MOL Cupu první listopadový den 1:0, když se v nastaveném čase prosadil Filip Horský. Utkání startuje na stadionu U Nisy v sobotu 25. listopadu v 15:00.
Online prodej vstupenek

FC Slovan Liberec - Série pěti zápasů bez porážky

Slovan po negativní sérii šesti utkání, ve kterých získal pouhé dva body za dvě remízy a čtyřikrát prohrál, otočil o 180 stupňů a v následujících čtyřech ligových soubojích nepoznal přemožitele. Nejprve doma porazil Plzeň vysoko 3:0, následně zapsal cennou remízu 1:1 na Slovácku. Následovala další domácí výhra, tentokrát 1:0 proti Českým Budějovicím a před reprezentační přestávkou přišla opět remíza 1:1. Ta se odehrála v nové aréně Hradce Králové.

Mezi utkáním na Slovácku a proti Českým Budějovicím se také odehrálo osmifinále poháru, ve kterém naši hráči přivítali na svém stadionu právě Mladou Boleslav. V zápase, který nebyl příliš bohatý na šance, se na branku čekalo až do úplného závěru. Střídající Filip Horský si v nastaveném čase skvěle zpracoval dlouhý, vysoký míč za obranu a po sedmi minutách na hřišti poslal modrobílý celek do čtvrtfinále MOL Cupu.

Liberec se po polovině základní části nachází na desáté pozici a uzavírá tak prostřední skupinu. Na jedenáctý Hradec Králové má dvoubodový náskok. Šestý Baník Ostrava a sedmá Sigma Olomouc jsou pak o šest bodů napřed. Nejlepšími střelci týmu jsou čtyřgóloví Luka Kulenović a Ľubomír Tupta. Slovenský útočník je zároveň nejaktivnějším asistentem, když svým spoluhráčům přihrál už na čtyři přesné zásahy. Pro udělené karty nebude trenéru Kozlovi nikdo chybět. V karetním ohrožení jsou se třemi žlutými kartami Mohamed Doumbia a Filip Prebsl.

Přijďte podpořit liberecké hráče v sobotu od 15 hodin. Budou Vás potřebovat!

FK Mladá Boleslav - Třetí místo a útok na pohárové příčky

Hráčům z města automobilů se pod vedením bývalého výborného útočníka Marka Kuliče nebývale daří. Z posledních čtyř ligových utkání hned tři vyhráli a jen jednou odcházeli ze hřiště poraženi. Za zmínku rozhodně stojí rekordní výhra 9:5 ve Zlíně a následná domácí porážka pražské Sparty 3:1. Poté přišla těsná porážka 0:1 v Teplicích, ale před reprezentační přestávkou se Mladá Boleslav vrátila na vítěznou vlnu, když doma přehrála Pardubice jediným gólem.

Středočechy táhne útočník Vasil Kušej, který si svými výkony vysloužil dokonce nominaci do reprezentačního výběru, za který naskočil v posledním utkání kvalifikace proti Moldavsku a rozhodně se neztratil. V týmu je pak se šesti zásahy společně Danielem Marečkem nejlepším střelcem. Přihrál také na nejvíc gólů Mladé Boleslavi, konkrétně na čtyři. Hokejovou terminologií má tedy na kontě 10 bodů (6+4).

Jak již bylo zmíněno, Mladá Boleslav se vyhřívá na, možná trochu překvapivé, třetí pozici ligové tabulky. Z dosavadních čtrnácti odehraných zápasů (má k dobru odložené utkání s Plzní) získala 26 bodů za osm výher, dvě remízy a čtyři porážky při pozitivním skóre 31:23.

Hostům se dříve na Liberec příliš nedařilo, ale to v posledních letech už tolik neplatí. Mladá Boleslav sice padla v poháru po prohře 0:1 právě proti Slovanu, jenže z posledních čtyř vzájemných ligových utkání neprohrála ani jednou. V loňském roce remizovala v únoru na svém stadionu 3:3, v září pak U Nisy vyhrála 3:1. Letos už to bude potřetí, co se tato mužstva utkají v rámci ligy. V březnu doma zvítězili Středočeši vysoko 4:0 a ve druhém kole tohoto ročníku doma remizovali v divokém utkání 2:2. Zápas tedy může nabídnout zajímavou podívanou plnou gólů, právě takové souboje s mladoboleslavským celkem bývají.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže porazit Mladou Boleslav i ve druhém domácím utkání? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-liberec-mlada-boleslav/5394975?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus