FC Slovan Liberec | Další ligové utkání čeká Slovan v neděli na teplických Stínadlech
Menu Další Zavřít Zavřít
29.02.2024

Další ligové utkání čeká Slovan v neděli na teplických Stínadlech

Tomáš Honzejk
Liberec - Dva venkovní zápasy v jednom týdnu. To je program svěřenců trenéra Luboše Kozla. Po neúspěšném středečním pohárovém duelu na půdě Zlína, kde Slovan padl 1:2 v prodloužení, si budou chtít hráči spravit chuť v Teplicích. Utkání startuje v neděli 3. března od 14 hodin.

Za Slovanem do Teplic!

Bez fanoušků to nejde. Hráči potřebují vaši podporu i na venkovních zápasech. Také na utkání do Teplic bude vypraven autobus s nejvěrnějšími příznivci a místa stále jsou! Přihlásit se můžete ZDE.

FK Teplice - jarní jízda bez porážky a přiblížení se pátému místu

Skláři prožívají velice povedený vstup do druhé poloviny soutěže, když si v doposud čtyřech odehraných duelech připsali osm bodů za dvě výhry a dvě remízy. Po zimní přestávce nejprve porazili na domácí půdě Zlín 2:1, aby následně remizovali 1:1 v Pardubicích. Stejný scénář následoval i v dalších dvou utkáních. Výhra 2:0 nad Sigmou Olomouc v dohrávce podzimního duelu a remíza 2:2 s Karvinou. Obě utkání odehrály Teplice před vlastními fanoušky. Naše obrana si bude muset dát jistě pozor na Daniela Filu hostujícího ze Slavie, který zaznamenal už tři jarní branky.

Tepličtí fotbalisté mají na dosah místa zaručující účast v elitní skupině. Momentálně se sice nacházejí až na deváté pozici, ale ve vyrovnaném středu tabulky ztrácejí pouhé tři body na pátý Baník Ostrava. Náš celek je před nimi o dvě příčky a k dobru má na žlutomodré jeden bod. Nejlepším střelcem klubu je již zmiňovaný Daniel Fila, který vsítil pět branek. Druhý Jásir Núr z Egypta má o gól méně a třetí Filip Pavelka se trefil třikrát. Finálové asistence si tepličtí hráči rovnoměrně rozdělují a žádný nepřihrál na více než jeden gól. Mezi třemi tyčemi úřaduje nestárnoucí klubová legenda Tomáš Grigar, který nastoupil do dvaceti duelů a šestkrát udržel čisté konto.

Právě jednička mezi třemi tyčemi ale do utkání nejspíše nezasáhne z důvodu zranění. Stejný problém trápí také exlibereckého Filipa Havelku a mladé záložníky Jakuba Horu s Matějem Radostou. Pro žluté karty nebude mít trenér Frťala k dispozici Jana Knapíka účast Romana Čerepkaie je nejistá kvůli nemoci. Naposledy se oba celky utkaly v tomto ročníku 23. září minulého roku na stadionu U Nisy a byla z toho divoká přestřelka 3:3. Za Teplice skórovali Jan Knapík, Filip Havelka a Daniel Fila z penalty a jeden vlastní gól si vstřelil Štěpán Chaloupek. Liberecké góly si připsali Mohamed Doumbia a Ivan Varfolomejev.

FC Slovan Liberec - hořký konec v poháru a nejen karetní absence

Zatím poslední mistrovské utkání sehrál náš celek v rámci čtvrtfinále MOL Cupu na zlínské Letné. Liberečtí hráči nevstoupili do utkání příliš šťastně a už v 11. minutě prohrávali, když se prosadil Schánělec. Chvíli před poločasem přišla komplikace v podobě zbytečného vyloučení Doumbii za nakopnutí míče do protihráče v přerušené hře. Slovan se ale nevzdal a v 83. minutě srovnal i přes oslabení hlavou po rohovém kopu Pourzitidis. Bohužel hned v první minutě prodloužení se prosadil domácí Janetzký a i když byl za další čtyři minuty vyloučen Simerský, Slovan už nedokázal odpovědět a z poháru vypadl.

Do jarní části vstoupil modrobílý celek dobře, když si před domácími fanoušky poradil se Sigmou Olomouc 2:0 po gólech Pennera a Horského. Následně se svěřenci trenéra Kozla vydali do Prahy, kde se postavili lídrovi tabulky, pražské Spartě. Ta měla skvělý vstup do druhé půle, ve kterém vstřelila dva rychlé góly. Střídající Horský nám pak vrátil naději a v závěru měli domácí plné ruce i nohy práce, abychom z tlaku nevytěžili vyrovnání. To nakonec bohužel nepřišlo.

Posledním ligovým zápasem pak bylo 62. Podještědské derby. I do tohoto utkání vstoupil lépe soupeř a ve 13. minutě šel do vedení z penalty. Po necelé hodině hry si navíc po nedorozumění s brankářem vstřelil Mikula vlastní gól a bylo zle. Rabušic vrátil tým ho hry proměněnou penaltou, jenže vzápětí Jablonec opět odskočil na rozdíl dvou gólů a navíc se po střetu s Prebslem zranil brankář Bačkovský, kterému zapadl jazyk a byl chvíli v bezvědomí. Jakoby to ale hráče semklo, patřil jim závěr zápasu, góly Preislera a Chaluše přinesly vyrovnání na 3:3 a hrát se ještě o pár minut déle, možná by zápas otočili úplně.

Skláři pohledem asistenta trenéra Josefa Petříka: „Teplice jsou velice nepříjemné a bojovné mužstvo. Hrají možná trochu jednodušší fotbal, ale velice efektivní. Mají velmi dobrou defenzivu, ze které přechází do rychlých protiútoků. Vepředu jsou dva velice nebezpeční útočníci. Další jejich devízou jsou útočné standardní situace. Navíc vstoupily velmi dobře do jarní části a ještě neprohrály. Jsou na vlně a čeká nás velice těžký zápas.“

Slovan se po 22 odehraných zápasech nachází na sedmé pozici s 29 body. Stejný počet má také šestá Mladá Boleslav a osmá Signa Olomouc. Na pátý Baník Ostrava ztrácíme body dva a deváté jsou právě Teplice, které na nás koukají s jednobodovou ztrátou. O pozici nejlepšího střelce se dělí čtyřgóloví Kulenović, Tupta a Frýdek. Nejvíce asistencí má slovenský útočník, a to pět, o jednu méně pak rychlonohé křídlo Ghali. Jedničkou v bráně je tuto sezonu Hugo Jan Bačkovský, který vychytal čtyři čistá konta. Olivier Vliegen má jedno.

Mezi tři tyče se ale postaví belgický brankář, protože Bačkovský ještě nebude fit po zmiňovaném střetu. Kvůli zranění nemůže trenér Kozel počítat ani s Dominikem Plechatým, Christianem Frýdkem, Lukášem Letenayem a nejnovější posilou Danielem Tetourem. Ligové žluté karty nepustí do hry Jana Mikulu se jmenovcem Žambůrkem. Odpočine si také Mohamed Doumbia za pohárovou červenou kartu. Celkem si tedy bude muset trenérský tým poradit bez osmi hráčů. Povede se přesto Slovanu zapsat další ligové body do tabulky?

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže přehrát Teplice a po více než dvou letech Na Stínadlech zvítězí? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna iQLANDIA
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus