FC Slovan Liberec | Další těžká bitva! Slovan čeká duel proti třetímu Slovácku
Menu Další Zavřít Zavřít
09.04.2021

Další těžká bitva! Slovan čeká duel proti třetímu Slovácku

Redakce
Liberec – Slovan čeká další prověrka! V souboji dvou celků z horní poloviny tabulky narazí na třetí Slovácko, bitva v Uherském Hradišti začne v sobotu od 18:30. Držte našim klukům na dálku palce!

1. FC Slovácko – Jaro s jedinou prohrou

Parta kouče Martina Svědíka zažívá výbornou sezonu. Od 20. prosince padla pouze jednou, a to se Slavií, z ostatních dvanácti zápasů navíc desetkrát zvítězila. Výsledky vyšvihly celek z Uherského Hradiště až na samotný vrchol tabulky, se 47 body okupuje třetí příčku. Má bodový náskok na čtvrtý Jablonec a čtyřbodový na pátý Slovan.

V posledních třech duelech Slovácko remizovalo s Olomoucí 0:0 a porazilo Opavu s Baníkem shodně 2:1. Z hlediska ofenzivy mu patří mezi všemi celky dokonce třetí příčka, jelikož nastřílelo už 45 branek. Více mají jen pražské kluby Sparta (54) a Slavia (70). Stejně na tom je také z pohledu inkasovaných branek, nejméně jich inkasovala Slavia (15), pak naše mužstvo (22) a nakonec právě svěřenci Martina Svědíka (23).

Kdo patří mezi největší ofenzivní hrozby nadcházejícího soupeře? Nejlepším střelcem klubu je jednoznačně Jan Kliment, který se prosadil už devětkrát. Do sobotního zápasu však kvůli karetnímu trestu nezasáhne. Šestkrát skóroval Vlastimil Daníček a pětkrát bratr Michala Sadílka Lukáš. Ten má také zároveň nejvíc asistencí, na gól přihrál už sedmkrát. V brance dostává přednost Vít Nemrava, sedmkrát z osmnácti zápasů vychytal čisté konto.

Z hlediska historické bilance je daleko úspěšnější Slovan, který vyhrál 21 vzájemných duelů, Slovácko uspělo celkem čtyřikrát. Pokaždé na svém hřišti. Naposledy se tak stalo v posledním duelu hraném v Uherském Hradišti během října 2019, kdy domácí zvítězili 3:1. Celkem dvanáctkrát skončilo měření sil nerozhodným stavem a dělbou bodů.

FC Slovan Liberec – Konec v poháru

Slovan na rozdíl od Slovácka absolvoval v týdnu čtvrtfinále MOL Cupu. S Plzní dlouho sahal po prodloužení, ale inkasovanou brankou v samotném závěru nakonec padl 0:1. Proti Baníku v lize předtím naopak neinkasoval, když Patrizio Stronati neproměnil nařízenou penaltu. Utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Naše mužstvo z posledních devíti ligových duelů prohrálo jediné, a to s Jabloncem (1:2) těsně před reprezentační přestávkou. Naopak porazilo Pardubice, Příbram, Teplice, Zlín i plzeňskou Viktorii, remízu zapsalo s Českými Budějovicemi a Karvinou. Aktuálně Slovan na čtvrtou příčku tabulky ztrácí tři body, stejný náskok má naopak na šestou Plzeň, nutno ale dodat, že na rozdíl od konkurentů před sebou nemáme žádné dohrávky.

Mezi nejlepšími střelci a nahrávači našeho mužstva se nic nezměnilo, klubové produktivitě i nadále kralují Michael Rabušic s devíti zásahy a Jakub Pešek, který vyhrál poslední ocenění krále asistencí, v sezoně nahrál na gól už pětkrát. Zajímavou bilanci zaznamenal během posledních týdnů gólman Milan Knobloch, který už čtyřikrát za sebou neinkasoval z penalty .

Atraktivní bitva na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty začíná v sobotu od 18:30. Náš tým tentokrát kvůli karetnímu trestu nepovede do boje tradiční kapitán Mikula.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS ITADECO
Mediální partneři
rtm plus Hitrádio Contact