FC Slovan Liberec | Sadílek před Slováckem: Chceme chytit vlnu, proti bráchovi je to zvláštní
Menu Další Zavřít Zavřít
10.04.2021

Sadílek před Slováckem: Chceme chytit vlnu, proti bráchovi je to zvláštní

Redakce
Uherské Hradiště/Liberec – Velká bitva se blíží. Pro Michala Sadílka bude mít zápas se Slováckem (18:30) speciální nádech, poprvé v lize se představí na stadionu, kde fotbalově vyrůstal. Zároveň si znovu zahraje proti staršímu bratru Lukášovi, který patří k oporám celku kouče Martina Svědíka. Co šikovný středopolař od bitvy třetího s pátým týmem tabulky očekává?

Jak se těšíš na premiérové ligové utkání na „domácím“ stadionu? Se Slováckem jsme se zatím potkali jen U Nisy.
Těším se moc. Půjde o premiérové ligové utkání na Slovácku, s reprezentací už jsem tam čtyři zápasy odehrál. Vážně se těším, na stadionu jsem se jako žáček převlékal a viděl každý domácí duel Slovácka. Dá se říct, že jsem tam vyrůstal. Doufám, že to pro nás dopadne dobře.

A co souboj s bráchou? Popichovali jste se nějak před zápasem? A je mezi vámi téma, že oba vaše týmy hrají vysoko v tabulce?
Bude to zajímavé. Už u nás jsme to měli takové zvláštní, potkáte se s bráchou v lize a ještě hrajete proti sobě... Ale na hřišti to moc nevnímáte a ani jsme se moc nepopichovali. Spíš chtěl brácha zjistit něco z kabiny, kdo chybí a tak (směje se). A co se týče tabulky, zbývá ještě hodně kol do konce. Soustředíme se zápas od zápasu a teď konkrétně na Slovácko.

Jak klíčový sobotní výsledek může přece jen být pro finální část sezony?
Bude pro nás hodně důležitý. I když je ve hře pořád spoustu bodů, pokud nás soupeř porazí, odskočí nám na velký bodový rozdíl. Chceme se výsledkem přiblížit na doraz a naopak tak vytvářet na soupeře tlak.

V posledních utkáních se trochu zasekla naše produktivita a obecně útoční fáze. Čím si myslíš, že to bylo způsobeno a co jste si k tomu třeba říkali?
Je to tak, měli jsme sérii několika výher za sebou a pak přišlo derby s Jabloncem (1:2). Myslíme, že jsme tam mohli dát víc branek, ale nestalo se. Poslední dva duely skončily bez trefy. Je to o jednom gólu, abychom se odrazili a chytli vlnu, protože kvalitu v ofenzivě určitě máme. Doufám, že protrhneme sérii teď v sobotu.

Patříš k hráčům s velkým akčním rádiem. Vyhovuje ti tento náročný styl, nebo ti podobnou roli vybírají trenéři, protože ji fyzicky zvládneš obsáhnout? A neubývají už přece jen trochu síly po ME a nahuštěném programu?
Hrajeme obecně v Liberci náročným stylem a hlavně ve střední záloze je to o běhání, dostupování hráčů a odražených balonech. Člověk si hodně zaběhá. Mně osobně to nevadí, hraju rád každý zápas na maximum a na doraz, chci vyhrát každý souboj, takže mi styl vyhovuje. Ohledně sil... Utkání už je hodně, ale jde o to se během posledních dvou měsíců vymáčnout a odpočinout si po sezoně.

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Pátek 9. dubna 2021

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Star taxi
Mediální partneři
Hattrick Rádio Impuls