FC Slovan Liberec | Juniorku čeká souboj třetího se čtvrtým. Do Liberce míří Sparta!
Menu Další Zavřít Zavřít
23.09.2018

Juniorku čeká souboj třetího se čtvrtým. Do Liberce míří Sparta!

Dominik Jakubec
Liberec - Juniorka Slovanu sice v posledních týdnech hraje ve skvělé formě, ale nyní ji čeká přetěžká zkouška. V pondělí totiž pod Ještěd zavítá pražská Sparta, tedy třetí tým tabulky. Prodlouží Slovan šňůru bez porážky?

Poslední prohra? V červenci!

Slovanu se zatím první část sezony velmi daří. V úvodních dvou kolech sice nejprve podlehl Jablonci a poté také Teplicím, od té doby, tedy přesně od 31. července, však nepoznal hořkost porážky! Postupně porazil Bohemians a Plzeň, remizoval v Příbrami, přehrál Slavii a České Budějovice a naposledy před týdnem remizoval na hřišti Dukly.

Právě poslední zápas přitom mohl z pohledu našeho týmu dopadnout ještě mnohem lépe. Po první půli vedli svěřenci trenérů Papouška a Myslivec 1:0 a ve druhém dějství brzy přidali další zásah, Dukla se však vyburcovala k tlaku a nakonec srovnala na konečných 2:2.

Sparta? Jediná porážka

O přerušení neporazitelnosti Slovanu bude nyní usilovat pražská Sparta, která je zatím ve skvělé formě. Vždyť v dosavadních osmi kolech pouze jednou prohrála, a to před reprezentační pauzou na hřišti Plzně. Viktoria tehdy rozhodla o triumfu až v samotném závěru, když se v 85. minutě prosadil Hájek.

Kromě této prohry Sparta třikrát remizovala a čtyřikrát vyhrála, na kontě tak má celkem patnáct bodů. To stačí na třetí místo za Mladou Boleslaví a Teplicemi, jen bod za Spartou pak následuje právě Slovan Liberec. Půjde tak o přímý souboj o umístění v elitní trojici.

Bilance mluví pro Spartu

Z dosavaních třinácti vzájemných duelů se hned sedmkrát radovala z výhry Sparta, čtyřikrát pak triumfoval Slovan a dva zápasy skončily remízou. V posledním utkání však zvládl mnohem lépe náš tým, který doma v nadstavbě o titul vyhrál nad Letenskými 4:0.

Podaří se našim mladíkům na tento výsledek navázat? Utkání začíná v pondělí v 13 hodin na Městském stadionu.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec AC Sparta Praha
13 ZÁPASY 13
4 VÝHRY 7
2 REMÍZY 2
15 VSTŘELENÉ GÓLY 23

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 4:0 (2:0)

Branky: 30. Kačaraba, 42. Micovčák (pen.), 58. Knejzlík, 86. Baláž.

Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Petřík.

ŽK: 29. Tasič, 41. Penc.

Slovan: Nguyen – Köstl, Heppner (C) (85. Baláž), Havelka, Knejzlík, Micovčák (77. Doležal), Kačaraba, Dvořák, Michal (77. Prokš), Dorley (69. Vrabec), Gembický (64. Kazda).

Sparta: Bačkovský – Pavlík, Penc (79. Maksič), Tasič, Burda, Ristič, Špaček (C), Traore (32. Alexandr), Čajkovský, Mustedanagič, Radwan (63. Prokopec).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dineva Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio