FC Slovan Liberec | Kluky pozvu asi na nějakou večeři, usmíval se hattrickový střelec Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
04.10.2020

Kluky pozvu asi na nějakou večeři, usmíval se hattrickový střelec Rabušic

Šimon Knopp
Liberec - Slovan v 6. kole FORTUNA:LIGY hrál do 64. minuty s Příbramí bez branek, pomohlo až střídání několik hráčů a hlavně branky Michaela Rabušice. Ty byly celkem tři, dvakrát se „Rambo“ trefil z penalty a jednu branku přidal s pomocí tyčky. Fanoušci? „Od té doby, co jsem se vrátil, je to bomba,“ netajil nadšení hattrickový střelec Rabušic

Další vítězný zápas, jak bys ho zhodnotil?

Těžký zápas, hlavně po čtvrtku, kdy jsme se vydali ze všech sil. Potřebovali jsme ho zvládnout, abychom se udrželi nahoře. Protože si myslím, že už se to začne postupně dělit. Zaplať pánbůh jsme to dokázali a jsme tam.

Pokud se nepleteme, byl to tvůj první ligový hattrick v kariéře. Byl jsi nervózní u druhé penalty?

Abych řekl pravdu, byl to samozřejmě první hattrick, ale ani moc nervózní jsem u té druhé penalty nebyl. I kdybych ji nedal, tak se de facto nic nestalo. Spíš to bylo pro mě, že jsem ji chtěl dát. Mám to za sebou, takže teď děkuji Kamilovi (pozn. red. Kamso Mara), že mi ji nechal. Přece jenom on je určený na zahrávání... Teď ukázal, že je hodný kluk a nechal mě je kopnout. Kluky pozvu asi na nějakou večeři. (úsměv)

Byl to jeden z tvých nejpovedenějších zápasů v kariéře?

Tak gólově určitě. Herně jich samozřejmě bylo víc, ale útočník se počítá podle toho, kolik dá gólů. Dneska jsem dal tři, takže to všichni budou hodnotit kladně. Pomalu se ani nekouká na výkon. Lidé se podívají do novin, dal tři góly, takže asi dobrý...

Před druhou penaltou vznikl před puntíkem hlouček hráčů... Co jste tam probírali?

To jsou takové ty věci, že nás to chtělo kopat víc. Imad (pozn. red. Imad Rondić) chtěl dát první gól v lize, Kamil už chtěl taky kopat. Ale přeci jenom jsem tam nejstarší, takže jsem je přemluvil, abych to kopal já. Byla šance na hattrick a nechali mi to.

Nebyl jsi zdravě naštvaný, že jsi nehrál od začátku? Jak vnímáš svoji současnou roli, především žolíka?

Naštvaný jsem nebyl. S trenérem jsme se bavili, znám svoji roli. Kdybych trenérovi možná opravdu řekl, že se cítím výborně... Ale po čtvrtku to nebylo ideální, dohodli jsme se tak, že naskočím v průběhu zápasu. Trenér měl šťastnou ruku.

V utkáních tvoje jméno pravidelně vyvolávají fanoušci, mají tě rádi. Vážíš si toho vztahu s nimi?

To je pro mě asi nejvíce. Kdykoli tady nastupuji nebo i po tom zápase to je skvělé. Užívám si to. Od té doby, co jsem se vrátil, je to bomba. Samozřejmě je škoda, že teď budeme hrát pár zápasů bez nich, ale doufám, že to bude co nejkratší dobu. Protože jak mně, tak i týmu pomáhají a strašně si toho vážím.

Už jsi to zmiňoval v posledních rozhovorech, ale jak si užíváš návrat do Liberce? Navíc se znovu rozeběhla i tvoje produktivita... Zdá se ti, že po letech zase hraješ ve své ideální pohodě?

Je to takové spíš gólové, padá mi to tam. To si užívám. Herně tam ještě vidím nějaké rezervy, může to být ještě lepší. Každopádně pořád je začátek sezóny, ale už si myslím, že jsem se do toho dostal a je to dobré. V útoku jsme tam tři, čtyři kvalitní útočníci. Vlastně i dneska Čanis (pozn. red. Lukáš Csáno) hrál výborně, musím ho pochválit. Trenér má z čeho si vybírat a já jsem jenom rád, že nějakou tu šanci dostávám.

Jeden dotaz mimo zápas, Vláďa Coufal dnes hrál první utkání za West Ham... Ty jsi s nim působil ve Slovanu, tak co říkáš na jeho přesun do Anglie?

Já jsem se ještě shodou okolností koukal na první poločas a musím ho pochválit, hrál výborně. Myslím, že to je jen ukázka toho, že ani ti nejvíce talentovaní a nejlepší fotbalisti se nikam nedostanou, pokud do toho nedají všechno. Vláďa, musím to říct, ten talent úplně neměl, ale jak dřel, makal v posilovně, dával tomu všechno, teď se mu to vrátilo. Já mu blahopřeji a určitě je to velký úspěch, nejen jeho, ale i celého českého fotbalu. Doufám, že to tam bude potvrzovat a dělat nám dobrou vizitku. Vlastně i mně, protože jsem ho to přece jenom trochu naučil. Ty centry, jak jsem mu nadával, že to lítalo vždy někam za branku. Zapracoval na tom a zlepšil se. (smích)


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus