FC Slovan Liberec | Kováč po derby: Já jsem hlavní trenér, jde to za mnou
Menu Další Zavřít Zavřít
včera

Kováč po derby: Já jsem hlavní trenér, jde to za mnou

Martin Soukup
Liberec – Zmar, utrpení, ostuda - Tak by se dalo shrnout nevydařené Podještědské derby, které skončilo naší porážkou 0:5. Na pozápasové tiskové konferenci nemohl Radoslav Kováč najít slova. “Nedokážu si to vysvětlit, zklamali jsme na plné čáře,” odpověděl frustrovaný čtyřiačtyřicetiletý trenér.

Trenére, jak hodnotíte nevydařené Podještědské derby?

Zápas ani pořádně hodnotit nejde, protože jsme propadli ve všem. Mrzí mě, že jsme ztratili důvěru lidí, kteří nás podporovali. Je to facka do tváře celému regionu. V derby prohrát můžete, ale ne takovým způsobem, nedokážu si to vysvětlit. Nicméně, já jsem hlavní trenér, jde to za mnou, já chystám sestavu na zápas. Musíme tu důvěru získat zpět.

Úvod nebyl zase tak hrozný, kde byl ten zlom? Byla to ta vlastní branka?

Asi ano, ale není možné, abychom se takto položili po obdržené brance. Jediný kredit ode mne dostane Kayondo, který jediný tam nechal život. Je vidět, že je z těžkých poměrů a strašně si váží toho, že tu může vůbec být. Sprintoval, bojoval, měl na sebe rychlého Kanakimanu. Byl to jediný hráč, který se mohl po zápase podívat do zrcadla. Jinak ty výkony byly trapné, zklamali jsme na celé čáře.

Měl ten zápas už nějakou dohru v kabině, ať už od vedení či někoho jiného?

Byl tam Theo Gebre Selassie, navíc celý tým budeme mít pohovor s Honzou Nezmarem. Já si to ani nedokážu vysvětlit, protože umíme tlačit, máme kvalitu, ale ten výkon je neomluvitelný. Moc mě to mrzí za ty lidi. Fandili a my dostaneme takovou čočku...

Po zápase dali fanoušci najevo svou nespokojenost...

Šel jsem za kotlem, viděl jsem to. Můžou nadávat na hráče, ale jsem to já, kdo ty hráče připravuje. Jde to za mnou. Jsem zklamaný z toho našeho nasazení.

Trenér Kozel říkal, že se hodně připravoval na Hlavatého, který dnes nebyl vůbec vidět. Čekal jste, že se prosadí víc i přesto, že Beran na něj hrál osobně?

Smutné je, že když nehraje Míša, tak nehraje nikdo. Nechci kritizovat jednotlivé hráče, ale třeba Ľubo Tupta nebo Ghali – to jsou hráči stěžejní do ofenzívy. Lety (Lukáš Letenay) měl dostat do žeber, takže tomu bylo zle. Jsou to ještě sice mladí hráči, okolo pětadvaceti let, nicméně se musíme o ně opřít. Byl to zmar, už v sedmdesáté minutě jsem viděl hroznou bojácnost. Po obdržené brance jsme už ani nechtěli míč, kluci byli úplně zboření.

Co říkáte na vyloučení Frýdka? Byla to zkrátka přemotivovanost? Budete mu to vyčítat?

Ten zákrok nic neřešil, obrovská hloupost. Sám se vyřadil, možná dostane stopku na čtyři nebo pět zápasů.

Zažil jste jako hráč či jako trenér horší porážku?

Je to určitě můj nejhorší zápas v mé krátké kariéře trenéra, takže nejhorší, co se mohlo stát. Je to pro nás všechny velký direkt.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Geoprint Vogel
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick