FC Slovan Liberec | Na Slovan čeká další domácí zápas, v neděli se utká s Českými Budějovicemi
Menu Další Zavřít Zavřít
02.11.2023

Na Slovan čeká další domácí zápas, v neděli se utká s Českými Budějovicemi

Šimon Knopp
Liberec - Po úspěšném postupu do čtvrtfinále MOL Cupu završí svěřenci trenéra Luboše Kozla týden zápasem proti Českým Budějovicím. Ve čtrnáctém kole nejvyšší české soutěže přivítají soupeře v neděli na stadionu U Nisy. Hrát se bude od 15 hodin. Pokud jste si nekupovali lístek v balíčku, můžete si ho koupit online, nebo v den zápasu na pokladnách. Před utkáním bude od 13:30 pro fanoušky připravena fanzona.
Online prodej vstupenek

SK Dynamo České Budějovice - propad na 15. příčku

Dynamo České Budějovice zatím neprožívá sezonu podle představ. Aktuálně patří hráčům z Jihočeského kraje 15. pozice v tabulce s tříbodovým náskokem na poslední Zlín. Negativní skóre (minus 16) jasně ukazuje na problémy v obraně, Budějovice jsou s třiceti obdrženými brankami druhé nejhorší v lize.

Z posledních pěti zápasů Dynamo vyhrálo pouze jeden, a to proti Karviné (1:0). Naopak ztratilo v důležitých utkáních se Zlínem (1:1) a naposledy i proti Pardubicím (0:1), když inkasovalo již v deváté minutě z kopačky Zlatohlávka.

Hlavní trenér Nikl vyzýval po zápase své svěřence k lepším výkonům: „Každá porážka je komplikací, teď jedeme do Liberce, ale s tímto výkonem tam nemáme šanci. Musíme se vrátit k tomu, co jsme předváděli dřív. Ta porážka je o to horší, že jsme nastoupili proti týmu, který na tom byl v tabulce podobně. Teď musíme jet do Liberce vyhrát a náš dnešní výkon odčinit tím, že získáme v příštích dvou zápasech šest bodů.“

České Budějovice se potýkají s absencí hned několika důležitých hráčů. Chybět budou dva hráči s nejvíce kanadskými body. Zatímco Zdeněk Ondrášek (2+2) je po zranění kolene, Jakub Hora (3+1) již není součástí A-mužstva (jak uvedly oficiální stránky českobudějovického klubu). K absencím musíme připočíst i další dva zraněné hráče, a to sice útočníka Tomáše Zajíce a obránce Ondřeje Čoudka.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy najdete v tomto článku.

FC Slovan Liberec - postup last minute

Naši fotbalisté zatím zažívají úspěšně týden. Započteme-li i poslední ligové kolo, podařilo se jim vybojovat bod na půdě silného Slovácka a ve středu zvládnout postoupit v MOL Cupu přes Mladou Boleslav už do čtvrtfinále.

Přesto se domácí pohárové vítězství „nerodilo“ vůbec lehce. Liberečtí hráči si dokázali vytvářet více nebezpečné šance, ale celých devadesát minut se hrálo bez branek. To změnil až v 90+1. minutě střídající Filip Horský, který rozhodl i předchozí pohárový zápas na půdě Kladna. Tentokrát si naběhl na Prebslův dlouhý pas za obranu a ranou pod břevno prostřelil gólmana. Hubené vedení si už Slovan utéct nenechal a radoval se z postupu!

Pokud se vrátíme zpět k ligové scéně, Liberci patří deváté místo se 14 body. Na šestý Baník ztrácíme bodů sedm a naopak na čtrnáctý Jablonec máme tři body k dobru. Poslední vzájemné setkání mezi Českými Budějovicemi a Libercem proběhlo ještě v minulém ročníku, a to sice v nadstavbové fázi. Tehdy se liberečtí fotbalisté vyburcovali ke skvělému výkonu a vyhráli rozdílem čtyř branek. Trefili se Kozák, Frýdek, Tupta a Olatunji.

Z pohledu letošních statistik se na čele klubové tabulky střelců osamostatnil Ľubomír Tupta (4), který má na kontě o jednu trefu více než Luka Kulenović (3). Rovněž počtu asistencí vévodí slovenský útočník (3). Nejvíce přihrávek do šance připravil Mohamed Doumbia (10), jenž musel v zápase proti Mladé Boleslavi střídat už po první půli a jeho start je nejistý, stejně jako je to u Luky Kulenoviće, který chyběl v posledních dvou zápasech. Z důvodu disciplinárního trestu nebude chybět žádný hráč. Marios Pourzitidis sice na Slovácku viděl už pátou žlutou kartu, ale dle aktuálních pravidel se mu dvě napomenutí, po nichž byl vyloučen při utkání proti Spartě, nezapočítávají.

Pokud si nechcete nechat ujít další domácí zápas Slovanu, dorazte v neděli od 15 hodin na stadion U Nisy!

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan naváže na poslední pohárové vítězství a poradí si doma s Českými Budějovicemi? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://1url.cz/@tipsport_lib_ceb Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS AGRO CS a.s.
Mediální partneři
eFotbal Beat radio