FC Slovan Liberec | Střelec branky Kulenović: Vítězství pro nás bylo velmi důležité
Menu Další Zavřít Zavřít
06.11.2023

Střelec branky Kulenović: Vítězství pro nás bylo velmi důležité

Šimon Knopp
Liberec - Fotbalistům Slovanu se za sychravého počasí proti Českým Budějovicím nedařilo prosadit. Hrálo se vyrovnané utkání a bylo jasné, že může rozhodnout jediná šance. Ta přišla v 61. minutě po zblokované střele Preislera. Balón se odrazil k noze Luky Kulenoviće, který prokázal rychlou orientaci a vstřelil jedinou, vítěznou branku utkání.

Do základní sestavy proti Českým Budějovicím se vrátil po zranění Luka Kulenović a již od prvních minut byl patrný jeho přínos pro tým. Vytáhlý útočník během zápasu vybojoval několik hlavičkových soubojů a skvěle se mu dařilo hrát zády k brance, když udržel balón a rozjížděl útočné akce. Již v prvním poločasu se dostal k nebezpečnému zakončení, ale branka z toho nebyla...

Když ve druhé půli za stavu 0:0 brankář hostů vychytal střelecký pokus Ľubomíra Tupty, gólovou iniciativu převzal právě Luka Kulenović: „Dominik Preisler střílel a já jsem už viděl, že to nepůjde na bránu. I proto jsem se připravil na dotyk s míčem. Poté jsem měl možná i trochu štěstí, ale ani nejlepší útočníci na světě nemají moc času na přemýšlení a chtějí vstřelit branku. Pro mě bylo důležité dostat balón do sítě,“ popisoval gólový okamžik čtyřiadvacetiletý útočník.

Přestože ihned po vstřelení branky běžel Kulenović oslavovat, nakonec si musel na potvrzení své trefy počkat. Celou situaci totiž zkoumal VAR, protože byla na hraně ofsajdu. „Já jsem si myslel, že se o ofsajd nejednalo, ale dle reakce všech ostatních naopak byl. Proto máme VAR a musíme věřit v to, co uvidí. Stěžovat si nemohu (smích).“

Trefou proti Českým Budějovicím navázal Kulenović na svoji formu před zraněním a zároveň dohnal Tuptu, coby nejlepšího střelce Slovanu. „Je dobré najít takovou formu. Chyběl jsem proti Slovácku a v poháru proti Mladé Boleslavi, i proto pro mě osobně bylo důležité navázat na zápasy se Slavií a Plzní (pozn. red.: v obou Kulenović skóroval). Ale nejdůležitější jsou tři body. Jestli skóruji já nebo Tupta je vedlejší... Samozřejmě jsem rád, že jsem dal gól. Ale myslím si, že nejdůležitější bylo ukázat jako tým, že jsme schopni navázat na předešlé zápasy. Toto vítězství pro nás bylo velmi důležité,“ hodnotil duel proti Českým Budějovicím Kulenović.

Slovanu se podařilo bodovat již ve třetím ligovém zápase v řadě a rovněž stáhnout náskok na top šestku. Kromě toho potvrdil náš tým i zajímavou domácí bilanci - všechny ligové výhry Slovanu v této sezoně se totiž odehrály právě na stadionu U Nisy. „Byl bych rád, abych to mohl vysvětlit, ale nevím. Asi to bude tím, že každý máme nějaké rituály, zvyky, před zápasem a každý je více sebevědomý, když hraje doma. Navíc máme doma podporu fanoušků. To je důležité nejen pro mě, ale i pro celý tým. Klíčové je, abychom ve formě pokračovali a přivezli si ji i příští týden do Hradce Králové,“ říká odhodlaně liberecký fotbalista.

Obsáhlý předzápasový rozhovor s autorem rozhodující branky nedělního duelu, kde se dozvíte více o jeho původu i dalších tématech, si můžete přečíst v online bulletinu, který je dostupný v naší klubové mobilní aplikaci.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending DPMLJ
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus