FC Slovan Liberec | Naposledy doma! Juniorka v pondělí přivítá Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
25.11.2018

Naposledy doma! Juniorka v pondělí přivítá Slavii

Redakce
Liberec - Podzimní část Juniorské ligy se pomalu chýlí ke konci. V pondělí čeká naše mladíky poslední domácí duel, v němž přivítají nevyzpytatelnou Slavii. Uzavřou své domácí počínání vítězstvím a upevní si pozici v elitní trojici?

Nevydařený sešívaný podzim

Slavia se zatím svým letošním počínáním příliš chlubit nemůže. Vždyť v patnácti zápasech si připsala pouze čtyři vítězství, k nimž přidala dvě remízy. Zbylých devět duelů sešívaní prohráli, což v součtu znamená čtrnáct bodů a 10. místo z dvanácti účastníků české části tabulky.

Před reprezentační pauzou se však Slavia konečně odrazila ode dna a v posledních pěti duelech vydřela sedm bodů, když remizovala v Plzni, zvítězila nad Bohemians a Příbramí a podlehla Mladé Boleslavi či naposledy Hradci Králové.

Téměř dvojnásobek bodů

Zatímco Slavia je momentálně třetí ode dna, Slovanu patří stejné umístění při pohledu od nejvyšších příček. Před pauzou si naše juniorka držela pětizápasovou šňůru bez porážky, o niž ovšem v dosud posledním duelu proti Příbrami přišla.

V utkání proti Středočechům tahal Slovan po většinu času za kratší konec a po 57 minutách prohrával už 0:3. Pak jako by naši mladíci přidali a rázem bylo srovnáno na 3:3, poslední slovo však měla opět Příbram, která těsně před závěrečným hvizdem rozhodla o výhře 4:3.

Přidá Slovan další výhru?

Nyní má juniorka šanci tuto porážku odčinit, a to proti soupeři, nad nímž už jednou letos slavila výhru. V závěru srpna vyrazil Slovan na půdu sešívaných, kde nakonec rozhodla už první půle. Juniorka si v Praze vytvořila vedení 2:1, které udržela až do konce.

Podaří se Slovanu také v druhém vzájemném duelu této sezony zvítězit? Výkop je naplánován na pondělních 13 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec SK Slavia Praha
13 ZÁPASY 13
5 VÝHRY 6
2 REMÍZY 2
24 VSTŘELENÉ GÓLY 29

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 1:2 (1:2)

Branky: 35. Frydrych – 22. Gembický, 45+1. Voltr (pen.).

Rozhodčí: Severýn – Vlasjuk, Petřík.

ŽK: Frydrych, Vantruba, Petrák, Drozda, Valenta - Vrabec, Gembický, Prokš.

Slavia: Vantruba – Zelený, Drozda, Frydrych, Mach (46. Vaněk), Nabijev (80. Šilhán), Havránek (46. Petrák), Mitrano, Auer (84. J. Fukala), Janoušek (46. Slanina), Valenta.

Slovan: Nguyen – Ulbrich, M. Fukala, Pešek (87. Petr), Prokš, Voltr, Vrabec (C), Baláž, Nešický (90. Michal), Dorley, Gembický (90+2. Kazda).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Profipoint
Mediální partneři
eFotbal Hattrick