FC Slovan Liberec | Náš rezervní tým se v neděli utká s posledním Dvorem Králové
Menu Další Zavřít Zavřít
20.04.2023

Náš rezervní tým se v neděli utká s posledním Dvorem Králové

Ondřej Marko
Liberec - V rámci 23. kola Divize C se náš rezervní tým utká doma s Dvorem Králové. Náš soupeř se sice nachází na poslední příčce, avšak v letošní sezoně jsme právě proti němu zaznamenali naší jedinou porážku. Dokáží naši hráči uštědřenou prohru oplatit a zvýšit svůj již desetibodový náskok? Duel se hraje v neděli od 10:15h na Městském stadionu.

TJ Dvůr Králové nad Labem

Mužstvu z Královéhradeckého kraje letošní sezona nevychází dle představ. Z 21 odehraných zápasů vyhrálo pouze tři, čtyřikrát poté remizovalo. Podtrženo sečteno to vychází na 13 získaných bodů, tedy poslední 16. příčku se skórem 12 ku 42. V tabulce jsou Východočechům nejblíže Náchod (16 bodů), Čáslav (17 bodů) a Brandýs nad Labem (18 bodů).

Špatné herní výsledky jsou vidět i na aktuální formě týmu. Za posledních pět kol byla nejlepším výsledkem bezbranková remíza s Velkými Hamry. Mimo to samé prohry, a to s Hlinskem (0:2), Ústí nad Orlicí (0:1), Benátkami nad Jizerou (0:2) a v posledním sehraném duelu s Náchodem (0:2).

FC Slovan Liberec B

Oproti tomu naše béčko je výsledkově výborně naladěno. Body naposledy ztratilo remízou v Chrudimi (3:3), od té doby šestkrát vyhrálo. Z toho dvakrát dokonce nasázelo soupeři šest branek. Naposledy si připsalo tři body za výhru 2:0 v Novém Bydžově, a to po brankách Lupoměského a Lexy.

Náš rezervní tým si tak stále drží velký náskok na vrcholu divizní tabulky, po 22 odehraných kolech má 55 bodů (17 výher, čtyři remízy a jedna prohra). Nejbližšími pronásledovateli jsou Benátky nad Jizerou (45 bodů), Hlinsko (40 bodů, utkání k dobru) a Ústí nad Orlicí (39 bodů, dvě utkání k dobru).

I přes nepříliš dobrou formu našeho nedělního soupeře nelze brát utkání za již předem rozhodnuté. Ze zmíněných tří vítězných zápasů byl právě jeden z nich s naším týmem. S Dvorem Králové se naši hráči utkali v osmém kole Divize C 25. září loňského roku. Za nás se trefil pouze Kytka, za soupeře Machač a Hrubý. Jednalo se tedy o první a doposud jedinou porážku svěřenců trenéra Petříka v této sezoně, která přerušila vítěznou sedmizápasovou šňůru.

Pokud si chcete udělat fotbalovou neděli a ještě před odpoledním utkáním ligového A-týmu proti Brnu se podívat i na divizní duel našich mladíků, dorazte na Městský stadion v Liberci, kde se bude hrát od 10:15h.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Fintex
Mediální partneři
eFotbal Rengl