FC Slovan Liberec | Olaf Kok: Jsem šťastný za první minuty, ale z výsledku jsem zklamaný
Menu Další Zavřít Zavřít
17.12.2023

Olaf Kok: Jsem šťastný za první minuty, ale z výsledku jsem zklamaný

Šimon Knopp
Liberec/Pardubice - Přestože utkání v Pardubicích znamenalo pro liberecké hráče porážku 0:2, pro Olafa Koka se jednalo o speciální zápas. Útočník Slovanu naskočil ke svému prvnímu ligovému duelu a mohl nasbírat zcela nové zkušenosti. „Snažil jsem se předvést to nejlepší,“ komentoval svůj pobyt na hřišti mladý útočník.

Jednadvacetiletý útočník z Nizozemka, Olaf Kok, dosud nastupoval pouze za liberecké béčko (podrobný rozhovor z října naleznete na odkazu zde). Ovšem svými výkony si řekl o šanci v A-týmu. Proti Bohemians se ocitl na lavičce mezi náhradníky a v následujícím utkání proti Pardubicím naskočil coby střídající hráč v 78. minutě, když nahradil Žambůrka. Ihned po zápase si mohl odškrtnout i první rozhovor pro novináře. Co v něm prozradil?

Co říkáš na to, že jsi dostal šanci a nastoupil v české nejvyšší soutěži?

Samozřejmě jsem šťastný, že jsem si mohl připsat své první minuty v lize, a že jsem si získal důvěru trenérů. Ale prohráli jsme a kvůli tomu jsem zklamaný...

Je pro tebe start v první lize určitá motivace, i třeba s ohledem na zimní přípravu?

Ano, určitě. Hodně a tvrdě trénuji, samozřejmě si někdy i odpočinu, ale chci být připravený. Doufejme, že se mi podaří v budoucnu nasbírat další minuty na hřišti i tréninky s A-mužstvem, abych se mohl rozvíjet, zlepšovat se a stát se hodnotným pro tým.

Proti Pardubicím jsi nastoupil pouze na pár minut, ale jaký to byl rozdíl v porovnání s třetí ligou?

Hráli jsme na podzim proti pardubickému béčku a myslím si, že intenzita v první lize je mnohem vyšší. Ale samozřejmě více fanoušků dodá adrenalin a pozitivní energii. Snažil jsem se předvést to nejlepší...

Sice je teprve pár minut po zápase, ale obdržel jsi už nějaké zprávy od někoho z blízkých?

Ano, viděl jsem, jak moje přítelkyně něco přidala do rodinného chatu. I můj táta mi něco psal... Určitě budou šťastní. Ještě jsem si to ani nestihl přečíst.

Blíží se Vánoce, jaké máš osobně plány?

Chystám se jet domů, moje přítelkyně je tady a pojedeme spolu. Chci strávit nějaký čas s rodinou a mými přáteli. Už jsem je dlouhou dobu neviděl, možná to bude pět nebo šest měsíců. Samozřejmě si voláme přes video, ale to je jiné než se vidět na živo. Nejspíše se potkáme na nějakém jídle a užijeme si čas spolu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport A net
Mediální partneři
rtm plus Rengl