FC Slovan Liberec | Poslední zápas roku, Slovan vyráží do Pardubic
Menu Další Zavřít Zavřít
15.12.2023

Poslední zápas roku, Slovan vyráží do Pardubic

Šimon Knopp
Liberec - Anglický týden zakončí svěřenci trenéra Luboše Kozla zápasem devatenáctého kola nejvyšší české soutěže proti Pardubicím. Bude se rovněž jednat o poslední soutěžní zápas kalendářního roku 2023, proto neváhejte a vyrazte podpořit liberecké fotbalisty přímo na nový pardubický stadion, přihlásit se můžete na autobusový zájezd. Hrát se bude v sobotu od 15 hodin.

FK Pardubice - nezasloužené 14. místo?

Pardubice se v tabulce nenacházejí na ideální pozici, protože jim patří čtrnáctá příčka se 13 body a na poslední Budějovice mají těsný náskok tří bodů. Přesto předváděná hra svěřenců trenéra Radoslava Kováče nevypadá špatně a většina zápasů končí velmi těsným výsledkem. Podíváme-li se například na zápasy v říjnu, Pardubice ani jednou neprohrály. Postupně remizovaly s Hradcem, Baníkem i Sigmou 1:1 a poradily si s Českými Budějovicemi (1:0).

Ovšem forma pardubického celku nabrala v posledních zápasech klesající tendenci. Porážky 0:1 se Zlínem a Boleslaví byly následovány další prohrou s Jabloncem, tentokrát 1:2. Úsměv na tváři nevykouzlil fotbalistům z Pardubického kraje ani duel se Spartou, který se hrál v neděli. Po dramatickém průběhu a neuznaném gólu Pardubic v nastavení nakonec utkání skončilo 2:1 ve prospěch pražského týmu.

Z hlediska statistik si nejlépe v dresu Pardubic vede duo Tomáš Zlatohlávek a Kryštof Daněk. Oba mají po třech gólech a druhý jmenovaný navíc přidal i jednu asistenci. Nejvíce šancí pro svůj tým vytvořil Michal Hlavatý, který má na kontě sedmnáct přihrávek do šance. Jedničkou v bráně je Viktor Budinský, který udržel dvakrát čisté konto, ale v posledním zápase dostal šanci Antonín Kinský.

Vzájemná bilance

FC Slovan Liberec - úctyhodná bilance neporazitelnosti

Slovanu se podařilo v dohrávce sedmnáctého kola remizovat s Bohemians 0:0 a prodloužit tak svoji bilanci neporazitelnosti. Ta trvá již sedm zápasů v řadě. Po výhrách nad Plzní (3:0), Budějovicemi (1:0), Boleslaví (2:1), Zlínem (5:3) a remízách proti Slovácku (1:1) a Hradci (1:1), poskočil Slovan na osmé místo v tabulce. Navíc aktuálně ztrácí pouhé tři body na páté místo.

V posledním, již zmiňovaném, utkání proti Bohemians se hrál v Praze bojovný fotbal. Slovanu se podařilo v prvním poločasu vytvořit hned několik dobrých šancí, ale Jedličku se jim prostřelit nepodařilo. Postupem času přibývalo faulů na obou stranách a bohužel pro náš tým, vše vyústilo v červenou kartu, kterou viděl Ghali. Od té doby musel Liberec více bránit a nezbývalo tolik sil do útoku. Nakonec se oba týmy rozešly nerozhodně 0:0.

Pokud se vrátíme k nadcházejícímu duelu s Pardubicemi a prohlédneme si vzájemnou bilanci obou týmů, zjistíme, že se Slovan s Pardubicemi utkal celkem sedmkrát. Třikrát se radovali z vítězství naši fotbalisté a dvakrát soupeř. Při posledním vzájemném střetnutí, v pátém kole, zvítězil Liberec díky brance Christiana Frýdka 1:0. Ovšem pravdou zůstává, že Slovan ve venkovním utkání proti Pardubicím ještě nevyhrál.

Pro nadcházející duel bude trenér Luboš Kozel postrádat v Ďolíčku vyloučeného Ghaliho. Kromě dlouhodobě zraněného Plechatého mohou kvůli nemoci či drobným zraněním z nominace vypadnout i další hráči.

Co říká před samotným duelem asistent trenéra Josef Petřík? „Čekáme úplně jiný zápas než proti Bohemce, která je zkušeným týmem, soubojovým a hrajícím jednoduchý fotbal. Pardubice hrají trochu složitěji, postupnou výstavbou, vše po zemi. Jedná se o mladý tým. Oba celky mají problém se skórováním, Bohemians dali 15 branek, Pardubice tuším 13. Myslím si, že výsledky Pardubic jsou trochu nezasloužené a měly by být v tabulce výše. Kdybych měl vypíchnout nějaké jméno, tak jednoznačně Hlavatý. Okolo něj se točí ofenziva, je hodně pohyblivý, hodně na míči a rozehrává standardní situace. Útočníky trochu točí, ale v poslední době hraje Zlatohlávek, který dává góly, takže si určitě musíme dát pozor i na něj. Do zápasu jdeme s tím, že chceme konečně venku jednou vyhrát. Víme, že nás čeká obrovsky těžký soupeř,“ který je silný v kombinaci.

V případě, že nebudete moci podpořit naše fotbalisty přímo na stadionu v Pardubicích, můžete sledovat aktualizovanou reportáž na našich stránkách. Hrát se bude v sobotu od 15 hodin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan prodlouží svoji neporazitelnost i proti Pardubicím? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-pardubice-liberec/5394998?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Databox
Mediální partneři
Hattrick Náš region
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B