FC Slovan Liberec | Penner po Sigmě: Budu makat a snažit se, abych na dnešek navázal
Menu Další Zavřít Zavřít
10.02.2024

Penner po Sigmě: Budu makat a snažit se, abych na dnešek navázal

Martin Soukup
Liberec – K výhře 2:0 nad Sigmou Olomouc přispěl i svou první ligovou trefou Nicolas Penner. Ten se na tiskové konferenci rozmluvil o své povedené přípravě, oslavném gestu po vstřelené brance a nebál se promluvit i o těžkých chvílích v kariéře. “Nezbývalo mi nic jiného než sklopit hlavu, makat, věřit a pracovat na tréninku na 100 %,” popisuje dvaadvacetiletý ofenzivní záložník.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Zápas bych zhodnotil kladně. Vstup do utkání nám vyšel. Věděli jsme, že musíme být od začátku koncentrovaní. Nemohli jsme nic podcenit, protože tyto první zápasy po přípravě bývají zrádné. Věděli jsme, že musíme začít od kvalitní defenzívy, a pak ta ofenzíva přijde, protože máme vepředu velkou kvalitu, což se potvrdilo. Museli jsme být trpěliví. V prvním poločase tam měla Olomouc spoustu závarů před svojí brankou, kdy jsme mohli dát gól. Gólman Macík to skvěle chytil. Myslím si, že druhý poločas jsme ukázali naši sílu do ofenzívy a zaslouženě jsme vyhráli 2:0.

Nastoupil jsi v Liberci poprvé v základní sestavě. Myslíš, že ti pomohla povedená příprava?

Jsem šťastný, že mi příprava vyšla, ale věděl jsem, že liga je něco jiného. Sebevědomí jsem měl, říkali mi to i trenéři, že mám formu, ať si věřím a ukážu, co ve mne je. Dnes jsem šťastný, že to vyšlo. Šel jsem do toho pokorně, a hlavně jsem si dal cíl, abych splnil defenzivní stránku, a pak ta ofenzivní už přijde. Myslím, že jsem to splnil. Ten gól už byla jen třešnička na dortu.

Mohl bys popsat svůj gól? Vypadalo to, že jsi chtěl nahrávat, ale že nemáš komu, tak jsi to vzal na sebe...

Máte pravdu. Čekal jsem do posledního momentu. Honza Žambůrek skvěle vypíchnul balon ve středu hřiště a já jsem to už naváděl na obranu. Věděl jsem, že přede mnou je prázdno. Čekal jsem na Luku Kulenoviće, jestli udělá nějaký pohyb, že bych mu to tam dal a šel by sám. Obrana Olomouce ale zůstala stát, takže by to už bylo těsné. Vzal jsem to tedy na sebe. Brankář Macík měl na zadní tyči místo, tak jsem vystřelil. Jsem rád, že to vyšlo.

Co mělo znamenat tvé “uklidňovací” gesto?

Mám takovou oslavu v kabině (úsměv). Když dám na tréninku gól, tak si z toho dělám srandu, že to bylo jakoby v klidu, takže to bylo takové gesto pro kluky. Oni se se mnou vsadili, že když dám gól, tak to mám udělat, tak jsem to udělal.

Dnes se poprvé prosadil v lize i Filip Horský. Budete slavit spolu?

Uvidíme, něco tam bude (úsměv). V pondělí máme trénink, takže si asi půjdeme s kluky někam sednout a pokecat o zápase.

Jak důležitý tento zápas pro tebe byl? Skoro celý podzim jsi proseděl na lavičce. Jak těžké období to bylo?

Myslím si, že každý fotbalista, když nehraje, tak se trápí. Když jsem ale přišel do Liberce, tak mi trenér Kozel dal nějakou důvěru. Já jsem udělal v tom zápase chyby. Bohužel ty chyby vypramenily v obdržené góly. Trenér si mě pak zavolal a řekl mi, že teď tu šanci dostane další hráč a že já si na ni musím počkat. Já jsem to musel přijmout. Samozřejmě, každý hráč to těžce kouše, obzvlášť když jsem přišel Liberci pomoct. Nezbývalo mi nic jiného než sklopit hlavu, makat, věřit a pracovat na tréninku na 100 %. Jsem šťastný, že jsem to nezabalil a že jsem byl pořád pozitivní. Věřil jsem, že ta šance přijde. Jsem rád, že jsem to dnes potvrdil a svou dřinou a pílí nic nezabalil. Za to jsem šťastný.

Říkal jsi, že ses vsadil, tak co jsi vyhrál?

Asi jsem vyhrál mínus peníze do kasy (úsměv). Nic jsem nevyhrál, jen si ze mě dělali kluci srandu, že to dělám na tréninku často. Dnes mi před zápasem Míša Fukala říkal, že pokud dám dnes gól, tak očekává tu moji oslavu, tak jsem ji udělal.

Považuješ se za hráče, který je silný v zakončení?

Ne, já jsem šťastný, že mi to tam padá. Budu makat a snažit se, abych na to navázal ať už asistencemi nebo brankami. Důležité ale je, aby ten tým vyhrával, abychom drželi jako tým za jeden provaz. To si myslím, že je důležité. Když budeme hrát tak, jak jsme dnes hráli, tak si myslím, že to bude super.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Jizerské pekárny
Mediální partneři
Náš region rtm plus
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B