FC Slovan Liberec | Posila pro budoucnost: Do Slovanu přestupuje mladý stoper Martin Rýzek
Menu Další Zavřít Zavřít
02.07.2024

Posila pro budoucnost: Do Slovanu přestupuje mladý stoper Martin Rýzek

Tomáš Honzejk
Liberec - Slovan získal mladého stopera Martina Rýzeka. „Je to pro mě velká výzva. Chtěl bych se co nejdříve dostat do základní sestavy a pravidelně hrát,“ prozradil své nejbližší cíle na severu Čech.

Martin Rýzek

Tento devatenáctiletý obránce, který se nejlépe cítí na pozici stopera, měří 190 centimetrů. Pod Ještěd přestoupil ze Spartaku Trnava, za který naskočil do jednoho zápasu v nejvyšší slovenské soutěži. Sedmnáct startů mezi dospělými zapsal ve druholigových Malženicích a předtím nastupoval v trnavském dorostu. Je to také člen mládežnických slovenských reprezentací. Zde odehrál od roku 2022 (U17-U19) celkem čtrnáct zápasů.

Vzhledem k tomu, že doléčuje zranění z minulé sezony, neodcestuje s týmem na soustředění do Rakouska a bude se zatím připravovat individuálně v Liberci.

„Nejvíce mě na Slovanu zaujalo, že chce rozvíjet mladé hráče a nebude se bát s nimi pracovat. To mi v předešlém angažmá scházelo. Proto jsem se rozhodl přestoupit do Liberce,“ pravil během prvního rozhovoru.

Generální ředitel Jan Nezmar o novém hráči:

„Martin je mladý stoper se zajímavými dispozicemi, bude zařazený do našeho development programu a dostane čas na adaptaci a rozvoj.”


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
DB Schenker Crytur
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick