FC Slovan Liberec | Poslední domácí zápas! Juniorka přivítá brněnskou Zbrojovku
Menu Další Zavřít Zavřít
18.05.2019

Poslední domácí zápas! Juniorka přivítá brněnskou Zbrojovku

Redakce
Liberec – Juniorku čeká poslední domácí zápas sezony. Nadstavbová skupina o titul se chýlí ke konci a Slovan narazí už jen na brněnskou Zbrojovku a posléze Mladou Boleslav. Naše mužstvo se drží na páté příčce tabulky, přičemž na první Spartu ztrácí čtyři body.

Škatula, hýbejte se

Konec soutěže se blíží a Slovan má stále teoretickou šanci na titul. Na první Spartu ztrácí čtyři body. Před naším mužstvem jsou ještě Olomouc, Mladá Boleslav a brněnská Zbrojovka. Právě s oběma posledními zmiňovanými soupeři se modrobílí na závěr soutěže utkají, mohou tak ještě významně konečnou tabulkou zahýbat.

Slovan v posledních dvou kolech těsně prohrál, když v obou případech neúspěšně doháněl vedení soupeře. Sparta si z Městského stadionu odvezla všechny body za vítězství 2:1 a plzeňská Viktoria uhlídala tříbrankové vedení (4:3).

Jihomoravané ve formě, se Slovanem naposledy v roce 2017

Naopak Zbrojovka si v posledních dvou kolech s chutí zastřílela. Přehrála Hradec Králové vysoko 5:1 a před týdnem deklasovala Slovácko sedmi brankami (7:0). I díky tomu mají Brněnští kladné skóre 29:11. Slovan nasbíral 16 gólů a 10 branek inkasoval.

Juniorka se naposledy střetla se Zbrojovkou v sezoně 2016/2017 a v obou střetnutích prohrála. Nejprve na Brněnské nestačila v poměru 0:3 a posléze 2:3. Tentokrát se pokusí svěřenci trenérů Petra Papouška s Petrem Myslivcem vylepšit. Duel startuje v pondělí s úderem 13 hodiny na Městském stadionu.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FC Zbrojovka Brno
10 ZÁPASY 10
3 VÝHRY 5
2 REMÍZY 2
11 VSTŘELENÉ GÓLY 15

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec - FC Zbrojovka Brno 2:3 (1:1)

Branky: 12. Da Silva, 76. Da Silva – 5. Rybička, 47. Sedlák, 82. Kroutil.

Rozhodčí: Černý - Kubr, Koval.

ŽK: 27. Heppner (LIB), 90+1. Chlumecký (LIB) – 34. O. Vintr (BNO), 61. Gáč (BNO), 86. Přichystal (BNO), 88. Vraštil (BNO), 90+2. Krejčí (BNO).

Slovan: Kolář – Heppner, Šustr (C), Chlumecký, Blažek (61. Dudek), Šustek, Machuča, Barac (84. Resl), Micovčák, Kazda (75. Čuřík), Da Silva.

Brno: Záleský – O. Vintr, Sedlák, Krejčí, Vraštil, Přichystal (90. M. Vintr), Rybička, Koláčný, Sokol (77. Kroutil), Gáč, Štohanzl.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont NET-SYSTEM
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Náš region