FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Ml. Boleslav B 4:5
Menu Další Zavřít Zavřít
17.07.2024

Přestřelka s devíti góly. Béčko podlehlo rezervě Boleslavi 4:5

Redakce
Liberec – První domácí duel přípravy a rovnou pořádná přestřelka. V duelu béček Slovanu a Mladé Boleslavi padlo celkem devět branek, naše mužstvo přišlo o třígólové vedení, soupeř dokonal obrat ve druhém poločase. Trefily se nové posily Benjamin Nyarko a Qëndrim Zyba.
PŘÍP., středa 17.7.2024, 16:00, Městský stadion, Liberec
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
4:5
(3:3)
FK Mladá Boleslav BFK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B: Zachariáš – Lehoczki (80. Lupoměský), Kuľha (46. Netušil), Ogboi (65. Wydrzinski) – Lupoměský (46. Beran), Zyba (46. Plot), Papoušek F. (46. Kočka, 75. Machotka), Penner (65. Bakeš) – Strnad (65. Makowski), Nyarko (46. Ukiqi), Dulay (46. Butsko)
Branky: 13. Nyarko, 17. Zyba, 20. Strnad, 89. Makowski.

Reportáž

Béčko vstoupilo do čtvrtého přípravného utkání, které se hrálo jen den po bitvě s druholigovou rezervou Slavie, fantasticky. Skóre otevřel už po 13. minutách hry Benjamin Nyarko, jen o chvilku později skórovala další nová posila Slovanu Qëndrim Zyba.

Naše mužstvo pokračovalo ve vysokém tempu a po dvaceti minutách vedlo už 3:0 po trefě Matěje Strnada. Dobrou pasáž hry vystřídala méně povedená. Soupeř snížil po chybě v rozehrávce a následně se Mladá Boleslav prosadila z rohového kopu. Ještě do konce poločasu Středočeši srovnali a za delší konec osudu utkání tahali i po přestávce.

Zatímco Slovan svou aktivní hru a šance nezužitkoval, Mladá Boleslav z brejku otočila skóre a posléze ho stvrdila trefou na 5:3 z pohledu hostující lavičky. Přestřelku uzavřel Toni Ludovic Makowski v 89. minutě. Naše mužstvo soupeři podlehlo těsně 4:5.

Další přípravné zápasy B-týmu

17. července (16:00): FC Slovan Liberec B – FK Mladá Boleslav B
Hraje se na Městském stadionu v Liberci.
24. července (17:30): FC Oberlausitz Neugersdorf – FC Slovan Liberec B
27. července (10:30): FK Velké Hamry 1911 – FC Slovan Liberec B
3. srpna (10:00): FC Slovan Liberec B – FK Pardubice B
Hraje se na Městském stadionu v Liberci.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „V prvním poločase jsme měli výbornou pasáž, kdy jsme se rychle ujali vedení 3:0. Pak ale přišla chyba v rozehrávce – branka na 1:3 a vzápětí po rohovém kopu druhá branka soupeře. Následoval naopak špatný úsek hry, který vyvrcholil vyrovnáním na 3:3. Druhý poločas jsme odstartovali velmi dobrou, aktivní hrou, z branky po brejku se ovšem radoval soupeř. Po gólu Mladé Boleslavi na 3:5 jsme už jen v závěru korigovali pěknou trefou Makowskiho na 4:5.”


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
Ferona Jizerské pekárny
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick