FC Slovan Liberec | Slovan čeká 3. kolo MOL Cupu, v úterý hraje s Kladnem
Menu Další Zavřít Zavřít
25.09.2023

Slovan čeká 3. kolo MOL Cupu, v úterý hraje s Kladnem

Redakce
Liberec – Je to tu. Slovan odstartuje svoji pouť MOL Cupem, duel 3. kola na půdě Kladna začne v úterý od 16 hodin. Stream z utkání bude dostupný na TV Tipsport! Soupeř, který aktuálně působí ve skupině B Divize, se naposledy se Slovanem utkal 15. ledna 2011 v rámci Tipsport ligy. Naše mužstvo tehdy zvítězilo 4:1.

SK Kladno

V kladenském dresu působí libereckým fanouškům dobře známý středopolař Zdeněk Folprecht. Právě ten se na potenciální setkání se Slovanem těšil a opakovaný los mu nakonec udělal radost. Naše mužstvo se místo do Jihlavy totiž vydá právě do středočeského města.

Zajímavostí i varováním je, že družstvo nadcházejícího soupeře trénuje od nové sezony kouč František Douděra, který se Zbuzany v srpnu 2021 porazil Slovan 2:1 ve druhém kole MOL Cupu. Zároveň v kádru působí David Eichler a Karel Houha, oba u tehdejšího utkání U Nisy byli.

Kladno aktuálně působí na třetí příčce divizní tabulky za Chomutovem a Újezdem Praha. Do třetího kola MOL Cupu se probojovalo přes výhry nad Tempem Praha 3:2, Královým Dvorem 1:0 a Varnsdorfem, který Středočeši porazili těsně 2:1.

V posledních kolech Divize Kladno porazilo Brandýs nad Labem a Louny, se Slaným remizovalo 1:1. Se Slovanem se naposledy setkalo v rámci Tipsport ligy v lednu 2011, tehdy modrobílí vyhráli 4:1. V nejvyšší soutěži na sebe oba celky narazily během sezony 2009/2010, jednou z toho byla remíza 1:1 a podruhé vítězství Slovanu 2:1, góly vstřelili Bořek Dočkal a Andrej Kerič. Slovan zakončil ročník na deváté příčce, Kladno na sestupové 15. pozici.

FC Slovan Liberec

Naše mužstvo třetím kolem cestu pohárem teprve odstartuje. V poháru doposud odehrálo 120 zápasů s jednoznačně kladnou bilancí 72 výher, 21 remíz a pouhých 27 proher. Souhrnně nastřílelo už 253 gólů a 113 jich inkasovalo. V posledních pěti ročnících skončilo třikrát ve čtvrtfinále, jednou ve 2. kole a jednou dokráčelo až do finále.

O víkendu Slovan zažil divoké utkání s Teplicemi, které skončilo po přestřelce 3:3. Ve FORTUNA:LIZE okupuje družina trenéra Luboše Kozla po devíti kolech desátou příčku, na kontě má zatím deset bodů a skóre 11:13.

„Cílem číslo jedna je postup. Chceme pokud možno co nejrychleji vstřelit branku, uklidnit se a protočit sestavu. Zároveň je dalším cílem odehrát zápas kvalitně, v tempu. Soupeř bude samozřejmě nepříjemný, jde o divizní tým, ale aspiruje na postup. Minulou sezonu Kladno skončilo třetí, ještě pět kol před koncem bojovalo o postup," říká před utkáním asistent trenéra Josef Petřík.

„Převzal je trenér František Douděra ze Zbuzan, vzal si s tebou čtyři pět hráčů. Mají na divizi zajímavý celek, v soutěži dominují a jsou silní na míči. Očekáváme ale trochu jiný zápas. Chceme vycházet i z pohárových utkání soupeře, při výhře nad Varnsdorfem hrál spíš z defenzivy na rychlý protiútok. Toto bude jeho styl. Jakékoliv podcenění se nám může vymstít,“ dodává Petřík.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact