FC Slovan Liberec | Los 3. kola MOL Cupu se bude kvůli chybě v nasazení opakovat
Menu Další Zavřít Zavřít
14.09.2023

Los 3. kola MOL Cupu se bude kvůli chybě v nasazení opakovat

Redakce
Liberec – Los 3. kola MOL Cupu se bude v pátek 15. září od 12:00 opakovat. Po právní konzultaci se tak rozhodl řídící orgán soutěže kvůli chybě při nasazení v původním termínu losu. Úředním termínem je 27. září, Slovan může dostat nového soupeře, změna v nasazení se ho ale nikterak nedotkne.

Fotbalová asociace České republiky zvažovala různé varianty řešení, nakonec zvítězilo opakování losu z důvodu právní napadnutelnosti a souhlasu všech dotčených klubů.

Nasazení klubů ve 3. kole MOL Cupu řeší rozpis soutěže v článku 7. Licenční kluby (první a druhá liga) mají být rozděleny na nasazené a nenasazené podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházejícím ročníku. Patnáct prvoligových týmů, které do 3. kola postoupily, tak měla namísto Dukly Praha doplnit Zbrojovka Brno. Ta totiž v minulém ročníku hrála nejvyšší ligovou soutěž.

„Bohužel došlo k mému chybnému výkladu článku z rozpisu soutěží o nasazování ve třetím kole MOL Cupu, kdy jsem rozhodl podle aktuální tabulky druhé ligy. Mezi vedoucími týmy druhé ligy Duklou a Vyškovem proběhl los, podle kterého jsem určil jako nasazenou Duklu. Jsem si vědom toho, že došlo k mylnému kroku a že nasazená měla být Zbrojovka Brno, která se v minulém ročníku umístila šestnáctá v první lize,“ vysvětlil na oficiální stránce soutěže předseda Řídící komise TOP soutěží FAČR Martin Drobný, který má Pohár FAČR v gesci.

FAČR se upřímně omlouvá jak dotčeným klubům, tak fanouškům za způsobené komplikace. Losovat se podruhé bude v pátek 15. září od 12:00. Los by měla opět živě přenášet stanice ČT sport.

INFORMACE O PRŮBĚHU LOSOVÁNÍ:

V osudí bude celkem 32 týmů, 27 postupujících z druhého kola a pět prvoligových týmů, které vstoupily do soutěže právě ve třetím kole. Mezi těmito celky je kromě zástupců v soutěžích UEFA i Slovan Liberec, coby vítěz prostřední nadstavbové skupiny minulého ligového ročníku.

Kluby jsou ve třetím kole rozděleny do dvou skupin, a to na licenční a nelicenční. Mezi licenční kluby patřily týmy první a druhé nejvyšší soutěže, ty byly dále rozděleny podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházejícím ročníku na „nasazené“ a „nenasazené“. Náš tým bude opět mezi nasazenými.

Nelicenční kluby jsou vždy organizátorem utkání a losovali se do herní dvojice proti licenčním klubům z koše „nasazení“. Zbývající licenční kluby byly následně vylosovány do herních dvojic z koše „nasazení“ proti koši „nenasazení“. Organizátorem utkání je prvně vylosovaný klub bez ohledu na úroveň soutěže.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec KB Design
Mediální partneři
Hattrick rtm plus