FC Slovan Liberec | Slovan se ve třetím kole MOL Cupu utká venku s Jihlavou
Menu Další Zavřít Zavřít
13.09.2023

Slovan se ve třetím kole MOL Cupu utká venku s Jihlavou

Šimon Knopp
Liberec (aktualizováno) - Ve středu 13. září ve 12 hodin proběhlo losování třetího kola MOL Cupu, ve kterém se už představí i Slovan Liberec. Los přisoudil libereckému týmu druholigový celek FC Vysočina Jihlava. Již teď je jisté, že zápas se odehraje na stadionu Jihlavy. Dle úředního termínu se mělo hrát 27. září, ale kluby se dohodly na přesunu na středu 4. října s výkopem v 16:30.

Soupeřem Slovanu ve 3. kole MOL Cupu bude Jihlava

V minulém roce dokráčel Slovan až do čtvrtfinále MOL Cupu, kde nestačil na Spartu. S pražským týmem vypadl v domácím prostředí po dramatické koncovce až na penalty. Tuto sezonu zahájí svěřenci Luboše Kozla cestu českým pohárem ve třetím kole a soupeřem jim bude FC Vysočina Jihlava.

Celek z Vysočiny si dokázal v prvním kole poradit s Havlíčkovým Brodem 8:0 a na vysokou výhru následně navázal i v druhém kole proti fotbalovému týmu Nespeky (vítězství 6:1). V minulém ročníku dokráčela Jihlava právě do třetího kola, ve kterém narazila na Zlín a po porážce 0:2 se musela se soutěží rozloučit.

Naposledy se oba celky střetly v rámci letní přípravy. Slovan tehdy na Jihlavu nestačil a prohrál 0:2. Svěřenci Davida Oulehly rozhodli dvěma brankami v 36. a 56. minutě. Trefili se Tomáš Franěk a Lukáš Fila.

Informace o průběhu losování:

V osudí jsme mohli naleznout celkem 32 týmů, 27 postupujících z druhého kola a pět prvoligových týmů, které vstoupily do soutěže právě ve třetím kole. Mezi těmito celky byl kromě zástupců v soutěžích UEFA i Slovan Liberec, coby vítěz prostřední nadstavbové skupiny minulého ligového ročníku.

Kluby byly ve třetím kole rozděleny do dvou skupin, a to na licenční a nelicenční. Mezi licenční kluby patřily týmy první a druhé nejvyšší soutěže, ty byly dále rozděleny podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházejícím ročníku na „nasazené“ a „nenasazené“. Náš tým byl mezi nasazenými.

Nelicenční kluby jsou vždy organizátorem utkání a losovali se do herní dvojice proti licenčním klubům z koše „nasazení“. Zbývající licenční kluby byly následně vylosovány do herních dvojic z koše „nasazení“ proti koši „nenasazení“. Organizátorem utkání je prvně vylosovaný klub bez ohledu na úroveň soutěže (v našem případě FC Vysočina Jihlava).

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Hennlich
Mediální partneři
Hitrádio Contact Radio Blaník Liberec