FC Slovan Liberec | Slovan čeká nejdelší ligová cesta. V sobotu hraje v Karviné
Menu Další Zavřít Zavřít
29.09.2023

Slovan čeká nejdelší ligová cesta. V sobotu hraje v Karviné

Tomáš Honzejk
Liberec - Svěřenci trenéra Kozla stále čekají na výhru po reprezentační přestávce. Po dvou remízách v řadě je na čase naplno bodovat a Karviná by mohla být vhodným soupeřem. V posledních dvou vzájemných utkáních totiž Slovan zvítězil 2:1. Zápas startuje v sobotu 30. září od 15 hodin.

MFK Karviná - jediná výhra v úvodním kole a změna trenéra

Slezané nezažívají vůbec dobrou první třetinu soutěže. Nejprve sice porazili na domácím stadionu Zlín vysoko 4:1, ale od té doby na výhru čekají. Navíc kromě domácí remízy s Jabloncem všechna zbylá utkání prohráli. Dokonce vypadli i z domácího poháru, kde nestačili na třetiligový Uničov. Vedení Karviné tak sáhlo ke změně trenéra a na lavičku se po dvou a půl letech vrátil Juraj Jarábek.

„Velmi se těším, česká liga má velkou kvalitu a jde pořád nahoru. Poslední dny jsou hektické, s týmem se postupně seznamuji a sleduju zpětně zápasy. Práce, co se týče analýzy, je do soboty hodně. Ale na práci s týmem, který podle mě je kvalitní a věřím mu, se moc těším. Proto jsem přišel,“ uvedl staronový kouč pro klubový web Karviné.

A jak vidí naše modrobílé mužstvo? „Liberec má velmi dobrou přechodovou fázi s rychlými protiútoky. Na to si musíme dát pozor. Hraje na dva útočníky, do ofenzivy je slušný. A přestože liberecký tým hraje na tři stopery, tak jim celkem funguje i defenziva,“ všiml si Jarábek.

Karviná se po devíti utkáních nachází na předposlední příčce tabulky se ziskem čtyř bodů, což je stejně, jako má poslední Zlín. Nejlepším střelcem Slezanů je slovenský záložník Rajmund Mikuš se třemi přesnými zásahy, ale pro zranění kolena by neměl být k dispozici. Stejně tak nemůže trenér počítat se službami Martina Zedníčka. Zbytek karvinského celku by měl být k dispozici.

FC Slovan Liberec - čtyřzápasové čekání na výhru

Ani náš celek nemůže být s průběhem sezony úplně spokojen, když dokázal zvítězit pouze ve dvou případech. V domácích utkáních s Baníkem Ostrava a Pardubicemi. Další výhru si ale Slovan připsal v MOL Cupu, kde postoupil přes divizní Kladno 2:0 po gólech Horského a Tupty.

V Karviné by chtělo naše mužstvo uspět za tři body, ale asistent trenéra ví, že žádné ligové utkání není jednoduché. „I přes postavení domácího týmu v tabulce moc dobře víme, že nás v Karviné čeká těžký zápas. Na soupeře proběhla jako pokaždé pečlivá příprava, ale čerstvá změna trenéra může samozřejmě s kartami hodně zamíchat. Karviná má na soupisce řadu zkušených hráčů, kteří se budou snažit po sérii nezdarů tým vyburcovat k bodovému zisku,“ myslí si Jakub Harant.

Ambice na následující utkání je ale jasná. „My každopádně jedeme do Karviné s cílem v utkání zvítězit. Chceme se prosadit naší hrou, být aktivní po celý zápas a hodně se tlačit do zakončení. Z kluků je cítit velké odhodlání v zápase uspět. Těšíme se na fanoušky, kteří přijedou přímo na zápas, všichni věříme, že si společně z Karviné odvezeme tři body,“ řekl.

Liberec se po devíti kolech nachází na desáté příčce tabulky se ziskem deseti bodů za dvě výhry, čtyři remízy a tři porážky. Skóre je lehce negativní 11:13. Nejlepšími střelci jsou dvougóloví Christian Frýdek s Mohamedem Doumbiou. Stejný počet přihrávek na přesný zásah mají Jan Mikula a Ľubomír Tupta. Mezi tyčemi vládne Olivier Vliegen, který si zatím připsal jedno čisté konto. Kromě dlouhodobě zraněného stopera Plechatého by měl mít trenér Kozel všechny hráče k dispozici, pokud někdo nevypadne kvůli nemoci.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že se Slovan vrátí na vítěznou vlnu a potřetí v řadě porazí Karvinou? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek AAA Auto
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick