FC Slovan Liberec | Slovan čeká těžká zkouška, v sobotu se představí v Plzni
Menu Další Zavřít Zavřít
23.02.2023

Slovan čeká těžká zkouška, v sobotu se představí v Plzni

Tomáš Honzejk
Liberec - Svěřenci trenéra Kozla před sebou mají víkendovou cestu na západ Čech, kde se utkají s úřadujícím mistrem, a to plzeňskou Viktorií. Naši hráči budou potřebovat vaši podporu v hledišti! Klikněte zde a přihlaste se na autobusový zájezd. Výkop utkání je naplánován na sobotu 25. února v 18 hodin.

FC Viktoria Plzeň - zaváhání v Uherském Hradišti a nepřesvědčivé výkony

Západočeši do jarní části soutěže nevstoupili tou správnou nohou, když hned v prvním utkání na konci ledna překvapivě podlehli Hradci Králové na domácím stadionu 1:2. Následovalo vítězství 3:1 v Brně, kde ale Plzeň prohrávala a musela otáčet skóre a domácí vítězství 2:1 nad Českými Budějovicemi. Ani v tomto utkání ale svěřenci trenéra Bílka svým výkonem úplně nepřesvědčili fotbalovou veřejnost.

V zatím posledním ligovém utkání zavítala Viktoria do Uherského Hradiště, kde se představila proti domácímu Slovácku. To se věhlasnějšího soupeře nezaleklo a ve 26. minutě šlo do vedení po brance Daníčka. Druhý gól pak přidal lehce po hodině hry explzeňský Milan Petržela, který se proti svému bývalému klubu trefil poprvé a branku z respektu ke svému bývalému klubu příliš neslavil.

Po dvou jarních porážkách se před Viktorii dostala na první místo tabulky pražská Slavia. Plzeň je momentálně druhá se ziskem 45 bodů za 14 výher, tři remízy a stejný počet porážek při pozitivním skóre 40:16. Nejlepším střelcem týmu je s 11 brankami Roman Květ. Devět z nich ale nastřílel na podzim v dresu Bohemians. S deseti přesnými zásahy je v těsném závěsu útočník Tomáš Chorý. Nejvíce asistencí, a to čtyři, má libereckým fanouškům dobře známý Jhon Mosquera. Jasnou jedničkou mezi třemi tyčemi je Jindřich Staněk se sedmi čistými konty.

Našemu soupeři budou nejspíš stále scházet zranění Lukáš Kalvach, Jan Kliment a Radim Řezník. V karetním ohrožení pro tři žluté karty jsou pak Tomáš Chorý, Roman Květ a Modou N´Diaye.

FC Slovan Liberec - kolísavá jarní forma a málo získaných bodů

Ani Slovan nevstoupil do druhé poloviny soutěže úplně nejlépe. V prvním ´jarním´ utkání doma pouze remizoval 1:1 s Pardubicemi bojujícími o setrvání v soutěži. Následovala bitva severu proti jihu, ve které po přesvědčivém výkonu uspěl náš celek poměrem 2:0. V dalším domácím utkání proti Slovácku jsme měli v prvním poločase čtyři gólové příležitosti, ale ani jedna střela neskončila v bráně. Když už se zdálo, že branka nepadne, přišla 93. minuta a hlavička Mihálika, která rozhodla o vítězství svěřenců trenéra Svědíka 1:0.

Po týdnu se Slovan představil podruhé na stadionu U Nisy. To když přijela olomoucká Sigma. Hned v úvodu utkání šlo naše mužstvo do vedení po krásné trefě Ľubomíra Tupty. Za hosty vyrovnal z penalty Mojmír Chytil a ve druhém poločase dokonce poslal Sigmu do vedení exliberecký Jan Navrátil. Slovan však nesložil zbraně a v 78. minutě přišla povedená rána pod břevno z kopačky Lukáše Červa, která určila konečné skóre 2:2.

Po dvou třetinách základní části se nacházíme v polovině tabulky na osmé příčce se ziskem 26 bodů za sedm vítězství, pět remíz a osm porážek. Skóre máme těsně pozitivní, konkrétně 26:25. Nejlepším střelcem je po odchodu Micka van Burena třígólový Lukáš Červ, který má společně s Christianem Frýdkem také stejný počet asistencí, tedy tři. Olivier Vliegen je po odpykání trestu za žluté karty opět jedničkou v bráně. Ve dvaceti utkáních dokázal čtyřikrát neinkasovat.

V nominaci trenéra Kozla budou určitě chybět Fukala a Višinský, jejichž zranění si vyžádají delší léčbu. U dalších hráčů, kteří ze zdravotních důvodů chyběli při minulém zápasu, se o jejich možném startu rozhodne na základě jejich aktuálního stavu. V karetním ohrožení jsou po udělení tří žlutých karet Christian Frýdek a Lukáš Červ.

V posledních třech vzájemných utkáních se radovala z výhry plzeňská Viktoria. Slovanu se přitom nepodařilo ani v jednom případě vyzrát na obranu soupeře a prohrál 0:1, 0:2 a 0:1. Naposledy se liberečtí hráči proti Plzni gólově prosadili před více než dvěma lety, konkrétně 6. února 2021, kdy z toho bylo po gólech Rondiće a Peška z druhého poločasu venkovní vítězství 2:0. Povede se Slovanu podobný výsledek? To se dozvíme v sobotu večer.

Vsaďte si u Tipsportu!

Myslíte si, že dokáže Slovan přivézt z Plzně ligové body? Nebo že padnou maximálně dvě branky, jako se stalo v posledních čtyřech vzájemných konfrontacích? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Fehrer
Mediální partneři
eFotbal Beat radio