FC Slovan Liberec | Slovan hostí v neděli České Budějovice, naváže na výhru nad Plzní?
Menu Další Zavřít Zavřít
13.02.2021

Slovan hostí v neděli České Budějovice, naváže na výhru nad Plzní?

Redakce
Liberec – Sněhem a karanténami ovlivněný program Slovanu pokračuje. V neděli bude U Nisy hostit České Budějovice, které na jaře braly už 13 bodů za čtyři výhry a jednu remízu. Podaří se našemu mužstvu proměnit výhodu domácího prostředí? Duel startuje ve 14:00.

SK Dynamo České Budějovice – Forma a 13 jarních bodů

Dynamo vlétlo do jarní fáze FORTUNA:LIGY stylově. Z pěti úvodních zápasů Jihočeši hned čtyřikrát vyhráli, když postupně porazili Pardubice (2:0), Příbram (2:1), Teplice (2:0) a ostravský Baník (2:1), mezitím remizovali se Slováckem, vzájemný duel skončil bez branek.

Díky přísunu bodů se parta kouče Davida Horejše posunula až těsně pod příčky zaručující účast v evropských pohárech. Naposledy Dynamo prohrálo na půdě Jablonce (1:2) 19. prosince, od té doby už jen stoupalo tabulkou.

Nejlepšími střelci nadcházejícího soupeře našeho mužstva jsou pětigóloví Benjamin Čolič a Patrik Brandner, po dvou brankách mají hned další čtyři hráči. Čtyři asistence doposud v lize nasbíral Petr Javorek, tři má Bradner a dvě zaznamenal společně s Karolem Mészárosem také Mick van Buren, který se však vrátil v zimní pauze do Slavie. Jihočeši přišli také o Pavla Šulce, jemuž skončilo hostování z Plzně.

Z pohledu historických statistik je ve vzájemných duelech mnohem úspěšnější Slovan, který ovládl 22 z celkových 39 utkání. České Budějovice slavily tři body šestkrát, jedenáctkrát zůstal zápas nerozhodnut. Soupeř naposledy uspěl na liberecké půdě v roce 1996, když zvítězil v rámci 12. kola 2:0. V posledních šesti domácích vzájemných zápasech padalo pokaždé hodně branek – naposledy šest (4:2) stejně jako předtím v roce 2015 (5:1).

Nejzajímavější změny v kádru Českých Budějovic

Dame Diop, volný hráč –> Dynamo
Marko Alvir (hostování), Plzeň –> Dynamo
Jindřich Staněk (přestup) Dynamo –> Plzeň
Pavel Šulc (konec hostování) Dynamo –> Plzeň

FC Slovan Liberec – Pohárové prodloužení a skalp Plzně

Slovan má za sebou úspěšný dvojboj s Viktorií. Nejprve v Doosan Aréně porazil Plzeň 2:0 brankami Imada Rondiče s Jakubem Peškem a následně zvládl zasněženou bitvu (3:1) s druholigovým Žižkovem, kterou během prodloužení rozsekl opět Rondič a Martin Koscelník. Parta kouče Pavla Hoftycha se tak může radovat z postupu do osmifinále MOL Cupu.

Našemu mužstvu patří aktuálně v tabulce pátá příčka s 28 vybojovanými body, které má na kontě i hostující celek. Na rozdíl od soupeře máme však k dobru odložený duel se Zlínem, jenž by se měl podle zaktualizované termínové listiny odehrát v Liberci ve středu 17. února od 14:00.

Žádná změna na čele klubové produktivity. Michael Rabušic má branek sedm, Jhon Mosquera, který poslední dva duely s Plzní a Žižkovem nemohl odehrát kvůli trestu, šest. Shodně tři asistence a tři branky posbíral Jakub Pešek. Mezi třemi tyčemi má pět nul ze 14 zápasů Filip Nguyen, jedno čisté konto zapsal Milan Knobloch.

Utkání s Českými Budějovicemi se odehraje opět bez diváků a to v neděli od 14:00. Držte našim klukům palce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Crytur
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl