FC Slovan Liberec | Slovan se na herním soustředění utká s maďarským týmem Puskás Akadémia
Menu Další Zavřít Zavřít
11.07.2023

Slovan se na herním soustředění utká s maďarským týmem Puskás Akadémia

Šimon Knopp
Liberec - Fotbalisté Slovanu vyrazili v neděli na herní soustředění do bavorského městečka Bad Füssing poblíž německo-rakouské hranice. Kromě tréninků je budou čekat i dva přípravné zápasy. V prvním nastoupí svěřenci Luboše Kozla proti maďarskému klubu Puskás Akadémia. Hrát se bude ve středu od 17 hodin v rakouském Welsu. Ze zápasu Vám nabídneme, jako vždy, aktualizovanou reportáž. Stream se neplánuje.

Puskás Akadémia FC

Puskás Akadémie je fotbalový klub z Maďarska hrající tamní nejvyšší soutěž. Založen byl nedávno, a to sice v roce 2005. Cílem zakladatelů bylo vytvořit fotbalovou akademii (viz název týmu) pro klub Fehérvár FC a zároveň uctít památku známého maďarského fotbalisty Ference Puskáse. Stadion Puskás Akadémie se nazývá Pancho Aréna, nachází se ve městě Felcsút a má kapacitu 3816 sedadel. Barvami maďarského týmu jsou žlutá, tmavě modrá a bílá.

Vzhledem k tomu, že byla Puskás Akadémia založena před 18 lety, nemá tolik historických úspěchů. Přesto se v posledních letech řadí k předním maďarským celkům. Do první ligy postoupila v sezoně 2017/18 a na vítězství nejvyšší maďarské soutěže stále čeká. Nejblíže byla Puskás Akadémia v sezoně 2020/21, kdy byla druhá. V minulém roce skončila na čtvrtém místě se ztrátou jednoho bodu na třetí Debrecen, a tedy pouze kousek od postupu do Evropské konferenční ligy.

Hlavním trenérem Puskás Akadémia FC je libereckým fanouškům dobře známý Zsolt Hornyák, který ve Slovanu dříve působil. I proto nalezneme na maďarské soupisce dvojici fotbalistů, kteří dříve nastupovali v české lize. Jedná se o Patrizia Stronatiho a Jakuba Plška. Dres Puskás Akadémie dříve oblékal i David Vaněček a Libor Kozák.

Tým pod vedením Zsolta Hornyáka se na novou sezonu připravuje na dvoutýdenním soustředění v Rakousku. Za sebou má zatím pouze jedno přípravné utkání, a to proti Wisłe Płock. S polským týmem remizovala Puskás Akadémie 1:1. Kromě duelu se Slovanem se Maďaři představí i proti německému Fortuna Düsseldorf a týmu ze Saudské Arábie - Al-Fateh SC.

FC Slovan Liberec

Liberečtí fotbalisté mají za sebou již pět přípravných zápasů s bilancí tři výhry a dvě porážky. Dohromady vstřelil Slovan devět branek a pět inkasoval. Naposledy nestačil výběr Luboše Kozla na druholigovou Jihlavu, se kterou prohrál 0:2.

V nominaci Slovanu Liberec na herní soustředění je třiadvacet hráčů a tři brankáři. Kompletní soupisku i další informace o pohybech v hráčském kádru najdete zde. Zápas proti celku Puskás Akadémia se bude hrát ve středu od 17 hodin v rakouském Welsu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec iQLANDIA
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region