FC Slovan Liberec | Slovan se v neděli představí na půdě Karviné
Menu Další Zavřít Zavřít
19.02.2021

Slovan se v neděli představí na půdě Karviné

Redakce
Liberec – Náročný program pokračuje. Naše mužstvo se po středeční dohrávce se Zlínem představí na půdě Karviné, kde se pokusí navázat na předchozí vítězství. Duel 20. kola FORTUNA:LIGY se odehraje v neděli od 14 hodin.

MFK Karviná – Vyrovnané bitvy s favority

Slezský celek narazil během posledních pěti zápasů na samotnou špičku nejvyšší soutěže. S aspiranty na účast v pohárové Evropě svedl přitom vyrovnané bitvy, i když nezapsal ani bod. Proti Slavii držela Karviná až do 85. minuty nadějný stav 1:2 a nadechovala se k závěrečnému tlaku, rozhodnutí o zisku bodů však přišlo z kopačky Petera Olayinky.

Zápas se Spartou, který se odehrál minulou neděli, byl ještě o něco dramatičtější. MFK v úvodu vedlo, pak mohutně dotahovalo ztrátu v závěru, po vyloučení Michala Trávníka navíc hrálo přesilovku. Duel nakonec skončil těsným vítězstvím (4:3) Pražanů. Bitva se Slováckem byla pro nadcházejícího soupeře našeho mužstva jedinou, v níž neskóroval. Karviná prohrála s celkem z Uherského Hradiště 0:2.

Ve zbylých dvou duelech už parta kouče Juraje Karábka bodovala. V Teplicích remizovala 2:2 a doma porazila Opavu 3:1. Poslední vzájemný zápas Slovanu a MFK se odehrál během druhé poloviny září a oba celky U Nisy braly bod za remízu 1:1.

Nejlepším střelcem Karviné je s šesti brankami zkušený útočník Michal Papadopulos, pět gólů vstřelil albánský záložník Kristi Qose. Alespoň dva góly vstřelili další čtyři hráči. Klubovou statistiku asistencí vede našim fanouškům dobře známý Lukáš Bartošák, který dres Slovanu oblékal mezi lety 2015 a 2017. V aktuální sezoně přihrál na trefu třikrát. V brance Slezanů se představili už tři brankáři: Petr Bolek má 11 startů a tři nuly, Vladimír Neuman šest a dvě čistá konta. Jiří Ciupa zasáhl do hry na 180 minut.

FC Slovan Liberec – domácí výhra a srovnaná tabulka

Ligový program neúprosně pokračuje dál. Slovan uprostřed minulého týdne odehrál třetí kolo MOL Cupu s Žižkovem (3:1 v prodloužení), pak remizoval doma s Českými Budějovicemi 0:0 a následně trefou Imada Rondiče skolil Zlín (1:0). Díky odehrané dohrávce se naše mužstvo srovnalo s programem zbytku ligy, aktuálně figuruje s 32 body a skóre 27:17 na pátém místě tabulky. Karviná je jedenáctá a vybojovala doposud 24 bodů a bilanci 23:30.

„Karviná se drží ve středu tabulky, na podzim u nás předvedla velmi kvalitní výkon. Má hodně šikovné hráče, jsou navíc dobře vedení koučem Jurajem Jarábkem, se kterým jsem dřív spolupracoval,“ komentoval Pavel Hoftych. Na dlouhou cestu se naše mužstvo může díky středeční výhře vydat s pozitivní náladou. „Čeká nás velmi těžký zápas, uvidíme, v jakém stavu je karvinské hřiště. Jedeme se porvat o body, budeme dobře připraveni.“

Oba celky spolu sehrají jubilejní desáté prvoligové utkání v historii. Během předchozích devíti bitev si úspěšnější bilanci vytvořil Slovan, který dokázal pětkrát zvítězit, třikrát utkání skončilo remízou a jednou vyhrálo MFK. Na domácí půdě Karviné má naše mužstvo bilanci 2-1-1. Realizačnímu štábu bude chybět vykartovaný Ondřej Karafiát a také Martin Koscelník, po dodatečném disciplinárním trestu na dva zápasy za zákrok z duelu s Plzní.

Na čele klubové produktivity se ani tentokrát nic nezměnilo. Nejvíce tref doposud zaznamenal Michael Rabušic, a to sedm. Šest gólů dal Jhon Mosquera a po třech brankách přidal Jakub Pešek a nově také Imad Rondič. Mezi nahrávači vede Pešek, který asistoval už třikrát. Proti Zlínu zaznamenal svou první asistenci sezony Mosquera. Naposledy si neplánovaně zachytali oba brankáři našeho mužstva, Filip Nguyen musel v průběhu druhého poločasu odstoupit kvůli zranění, Milan Knobloch po nástupu na hřiště musel dokonce čelit penaltě Tomáše Poznara. Zlínský útočník trefil břevno a oba naši gólmani se tak společně podíleli na udržení čistého konta.

Duel v Karviné začíná v neděli od 14:00, hrát se bude opět bez diváků. Držte našim klukům na dálku palce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled DB Schenker
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal