FC Slovan Liberec | Slovan se v sobotu představí v polské Poznani proti domácímu Lechu
Menu Další Zavřít Zavřít
29.06.2023

Slovan se v sobotu představí v polské Poznani proti domácímu Lechu

Šimon Knopp
Liberec - Po turnaji v Benátkách nad Jizerou čeká na liberecké fotbalisty další zápasová prověrka. V pátek odjíždí svěřenci trenéra Kozla do Polska, kde se v sobotu utkají s Lechem Poznaň. Výkop utkání je naplánován od 11 hodin. Diváci sice nebudou moci být přítomni v tréninkovém areálu poblíž hlavního stadionu, kde se bude hrát, ale mohou sledovat živý stream na YouTube kanálu polského klubu zde.

KKS Lech Poznaň

Lech Poznaň je polský tým hrající tamní nejvyšší ligu. Založen byl již v roce 1922 a jeho klubové barvy jsou, podobně jako u Slovanu, modrá a bílá. Svá domácí utkání hraje Lech na Městském stadionu v Poznani s kapacitou téměř 42 tisíc. Jedná se o klub, který vyhrál celkem 8x polskou Ekstraklasu (naposledy v sezoně 2021/22), 5x vyhrál v polském fotbalovém poháru a je šestinásobným držitelem polského Superpoháru.

V minulé sezoně skončil Lech Poznaň na třetí příčce a zajistil si postup do kvalifikace Evropské konferenční ligy. V ní se utká proti litevskému Kauno Zalgiris. Na soupisce Lechu nalezneme kromě domácích hráčů i řadu zahraničních fotbalistů. Patří mezi ně například Ba Loua, který dříve působil v Karviné či Plzni. Dříve v dresu polského klubu nastupoval například exliberecký Jan Sýkora či polský reprezentant Robert Lewandowski.

FC Slovan Liberec

Hráči Slovanu se připravují na novou sezonu již dva týdny. Kromě tréninků v Liberci za sebou mají i dva přípravné duely v rámci turnaje v Benátkách nad Jizerou. V prvním zápasu si liberečtí fotbalisté dokázali poradit s druholigovou Příbramí, kterou porazili 2:0. Na střeleckou listinu se zapsali Frýdek a Horský. Ve finálovém utkání o první místo narazil Slovan na Mladou Boleslav. Soupeř ze středočeského kraje se radoval po dvou využitých hlavičkách v podání Jawa a Júsufa z výhry 2:0. Liberecký celek tedy obsadil na turnaji konečné druhé místo.

Do přípravných zápasů naskočilo i několik nováčků. Šanci dostali mladíci Jakub Hudák i Milan Govaers, kteří doposud působili v libereckém béčku. Nechyběli ani nové či staronové akvizice v podobě Lukáše Hasalíka, Matěje Chaluše, Luky Kulenoviće a Filipa Horského. Po zranění se navíc vrátil i Denis Višinský. Do zápasů už nezasáhla trojice Lukáš Pešl, Kristian Michal a Dominik Gembický, kteří budou v příští sezoně působit na hostování ve Varnsdorfu. K týmu se po reprezentačních povinnostech připojil už i Ľubomír Tupta, napak Victor Olatunji se zatím připravuje individuálně v Nigérii, kde čeká na vyřízení potřebných víz.

V sobotu Vám na našem webu nabídneme ze zápasu Lechu Poznaň proti Slovanu Liberec aktualizovanou reportáž včetně odkazu na stream z utkání. Pro další podrobnosti sledujte naše stránky.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Fehrer
Mediální partneři
Rengl rtm plus
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B