FC Slovan Liberec | Slovan začne letošní cestu MOL Cupem ve středu ve Štěchovicích
Menu Další Zavřít Zavřít
24.09.2024

Slovan začne letošní cestu MOL Cupem ve středu ve Štěchovicích

Ondřej Marko
Liberec - Naši letošní pohárovou pouť začneme ve druhém kole soutěže. Soupeřem nám bude třetiligová Povltavská fotbalová akademie, se kterou jsme se utkali již v roce 2018. Tehdy mužstvo, ještě nesoucí název FK Štěchovice, Slovan porazil nekompromisně 5:1. Dopadne středeční duel rovněž naší výhrou? Sledujte na TV Tipsport od 16:30.

Povltavská fotbalová akademie

Jak jsme již uvedli v představení po losu 2. kola, náš soupeř vznikl v roce 2020 sloučením tří různých celků. A-tým třetiligového týmu sídlí v městysu Štěchovice nedaleko Prahy, kam se také vypravíme.

V ČFL zatím Povltavská FA odehrála šest utkání, dvě vyhrála a čtyři prohrála. Se šesti získanými body patří mužstvu jedenáctá pozice. Spodní polovinu tabulky však dělí pouze minimální počet bodů - mezi osmým a patnáctým týmem jsou rozdílem tři. V čem se však středočeský klub vymyká svým tabulkovým sousedům je celkové skóre, které má kladné (+1). Nejbližší nezáporné skóre má totiž až šestá Plzeň.

Forma svěřenců trenéra Zbyňka Busty je velmi proměnlivá, naposledy prohráli s Plzní (1:3), rozstříleli Duklu Praha (4:1), prohráli s Bohemians (0:1) a znovu si zastříleli proti Písku (4:0). Do 2. kola MOL Cupu se probojovali přes Soběslav (3:0) ze čtvrté ligy.

V kádru našeho soupeře může pamětníky zaujmout záložník Filip Drobílek. 30letý hráč totiž působil v juniorských kategoriích Slovanu a připsal si v našem dresu i jeden prvoligový start. Nadějně rozvíjející se kariéru však bohužel zbrzdilo zranění.

FC Slovan Liberec

Náš tým cestu MOL Cupem druhým kolem teprve odstartuje. Celkem v českém poháru již odehrál 123 utkání s jednoznačnou výherní převahou - 74 vs 21 remíz a 28 proher. Za posledních pět ročníků zakončil svou pouť třikrát ve čtvrtfinále, jednou ve druhém kole a jednou až ve finále.

V nedělním ligovém utkání hostil Slovan pražské Bohemians. Soupeř se dostal už ve třetí minutě do vedení, o 11 minut později však odpověděl Tupta z penalty. Následně jsme brankou Ichy vedli, avšak dvacet minut před koncem Pražané vyrovnali na konečných 2:2.

Mužstvo trenéra Kováče má tak po osmi kolech devět bodů, což vychází na 11. místo. Nicméně soutěž je zatím velmi vyrovnaná, na šestý Hradec Králové to totiž znamená pouhou tříbodovou ztrátu.

Ještě se samostatnými Štěchovicemi se náš tým již jednou ve druhém kole domácího poháru potkal. V roce 2018 se z postupu radoval Slovan, který soupeře porazil 5:1. Do zápasu nastoupil také současný kapitán Povltavské FA, Lukáš Jakobovský.

Utkání hrajeme již zítra od 16:30, sledovat jej můžete po registraci na TV Tipsport!


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
RR group service s.r.o Aura Medical
Mediální partneři
Náš region Hitrádio Contact
×
Dnes v 13:30
FK Dukla Praha
FC Slovan Liberec