FC Slovan Liberec | Slovan se ve 2. kole MOL Cupu představí proti Povltavské fotbalové akademii
Menu Další Zavřít Zavřít
05.09.2024

Slovan se ve 2. kole MOL Cupu představí proti Povltavské fotbalové akademii

Šimon Knopp
Liberec - Ve čtvrtek 5. září v 10 hodin proběhl v tiskovém sále v sídle FAČR v Praze na Strahově los českého poháru, ve kterém se naše mužstvo dozvědělo soupeře pro druhé kolo. Z osudí týmů byl Slovanu přisouzen klub Povltavská fotbalová akademie.

Již dopředu bylo jasné, že ve druhém kole MOL Cupu s úředním termínem 25. září narazí Slovan na tým z nižších soutěží a o postup do další fáze soutěže se bude hrát na půdě soupeře. Celky byly rozděleny do dvou košů na licenční (prvoligové a druholigové) a nelicenční (ostatní týmy). Los byl rovněž rozčleněn na Čechy a Moravu, aby týmy necestovaly příliš daleko. Slovan Liberec přišel na řadu jako devátý a jeho soupeřem bude Povltavská fotbalová akademie.

Povltavská fotbalová akademie

Povltavská fotbalová akademie je uskupení několika týmů, které vzniklo nedávno, konkrétně roku 2020. Tehdy došlo ke sloučení třetiligových TJ Štěchovice a dvou týmů z přeboru (Hvozdnice a Měchenice). Povltavská fotbalová akademie hraje ve třetí nejvyšší české fotbalové soutěži, tedy ČFL A. Po pěti odehraných kolech se nachází na sedmé příčce s šesti body a se skóre 10:7. Své domácí utkání hraje na Fotbalovém stadionu Štěchovice.

V MOL Cupu má za sebou Povltavská FA v této sezoně zatím jedno utkání. V 1. kole si dokázala poradit s mužstvem ze čtvrté nejvyšší české fotbalové soutěže - Soběslaví, kterou porazila 3:0.

Ve 2. kole změří klub ze Středočeského kraje síly se Slovanem Liberec. Oba týmy se už jednou ve 2. kole potkaly, a to sice v roce 2018, tehdy ještě s názvem klubu FK Štěchovice. Z postupu se radoval nakonec liberecký Slovan, který zvítězil 5:1. Reportáž ze zápasu si můžete připomenout v článku zde.

O přesném času utkání s úředním termínem 25. září Vás budeme informovat v následujících dnech.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
FotbalPark Liberec Profipoint
Mediální partneři
Hattrick Beat radio