FC Slovan Liberec | Střetnou se dvě mužstva s dobrou formou, těší se Kozel na kvalitní zápas
Menu Další Zavřít Zavřít
22.02.2024

Střetnou se dvě mužstva s dobrou formou, těší se Kozel na kvalitní zápas

Tomáš Honzejk
Liberec - Podještědské derby mezi Slovanem Liberec a Jabloncem napíše v sobotu již svůj 62. příběh. Oba celky vstoupily do jarní části soutěže jednou výhrou a jednou porážkou (Slovan na Spartě 1:2, Jablonec na Slavii 3:4), ale vždy předvedly kvalitní výkon. Luboš Kozel věří, že ten bude k vidění i v sobotu.

Jak vnímáte aktuální formu obou mužstev před sobotním zápasem?

Po delší době je dobrá na obou stranách. Jablonec měl také dobrý vstup do jara. Prohrál těsně na Slavii, něco jako my na Spartě. Doma pak jednoznačně vyhrál nad Českými Budějovicemi. Z tohoto pohledu se střetnou dvě mužstva s dobrou momentální formou.

Dýchá na vás atmosféra Podještědského derby?

Nějaká už jsem absolvoval a vím, že pro lidi z regionu je to v podstatě nejdůležitější zápas půlsezony. Naši fanoušci v minulém domácím utkání proti Olomouci vyvěsili transparent, na kterém stálo: „Cíl pro jaro: Porazit Jablonec!“. Tím je asi řečeno vše.

Dělá vám starost střelecká forma Jablonce, který vstřelil ve dvou jarních utkáních osm branek?

Musíme si dát samozřejmě pozor. Někdy se ale naopak tým vystřílí a nemusí mu to pak už tolik lepit. Oba dva zápasy jsme viděli. Na Slavii dali tři góly, což znamená, že tam je určitá kvalita. Na stranách mají rychlostní typy. V útoku nově působí Jakub Martinec, který tam dříve nebýval a Jan Chramosta je vždy nebezpečný, co se týče zakončení a střeleckých situací. Ofenzivní sílu tedy momentálně mají.

Budete se nějak speciálně připravovat právě na novou pozici Jakuba Martince?

Speciálně bych neřekl. Určitě to ale zmíníme, protože má novou pozici a v obou zápasech skóroval. Ve výstavbě hry má určitou roli a upozorníme na to.

Naopak v defenzivě inkasovali ve stejném počtu utkání hned šestkrát. Na co se tedy zaměříte?

Každé mužstvo má nějaké přednosti a nějaké nedostatky. Do každého zápasu jdeme s tím, že musíme eliminovat přednosti a využít nedostatků a v derby tomu nebude jinak.

Jaký je zdravotní stav Ahmada Ghaliho?

Pokud by byl ve formě jako proti Olomouci nebo v přípravě, je vždy oslabení, když takový hráč chybí. Myslím si ale, že Dominik Preisler neodehrál na Spartě špatné utkání a je to jen dobře, že máme zastupitelnost na postech. Momentální stav Ghaliho je dobrý, už trénuje a řekl bych, že na derby bude k dispozici.

Klub oznámil novou posilu v podobě Daniela Tetoura. Je to avizovaná náhrada za Lukáše Červa?

Neřekl bych, že se jedná o náhradu. Daniel je trochu jiný typ hráče. Byli jsme v situaci, kdy už nebylo tolik možností, protože některé nevyšly. Byl jsem tedy pro, aby přišel, protože ho znám a vím, co je to za hráče. Otazníkem je zdravotní stav, jelikož 4. prosince podstoupil operaci a vrací se zpět. Věříme však, že v horizontu tří týdnů se dá dohromady a bude k dispozici. Jeho kvality jsou takové, že se jedná o hotového hráče, který může být ihned použitelný.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Hattrick rtm plus