FC Slovan Liberec | Podještědské „derby na krev“, Slovan v sobotu přivítá rivala
Menu Další Zavřít Zavřít
23.02.2024

Podještědské „derby na krev“, Slovan v sobotu přivítá rivala

Šimon Knopp
Liberec - Nachýlil se čas již 62. Podještědského derby, ve kterém Slovan přivítá rivala z Jablonce na domácím stadionu. V letošní sezoně se již oba celky potkaly a byla z toho remíza 1:1. Dokáží svěřenci trenéra Luboše Kozla využít výhodu domácího prostředí? Duel startuje v sobotu v 15 hodin. Děti do 15 let a navíc i všichni aktivní dárci krve, mají vstupenky na derby zdarma!

Online prodej vstupenek

FK Jablonec - zápasy plné branek

Jablonec zatím neprožívá sezonu podle představ. V tabulce mu patří až jedenáctá pozice a nachází se ve spodní skupině o záchranu. Pozitivem pro svěřence trenére Látala je fakt, že si vytvořili pětibodový náskok na čtrnáctý Zlín a zároveň by v případě úspěchů v dalších kolech mohli nakouknout i do prostřední skupiny. Na desátou Bohemians totiž ztrácejí pouze jeden bod.

Jablonec trápila na podzim především ofenziva, s celkovými 13 vstřelenými brankami patřil k ligovému podprůměru. Ovšem zdá se, že právě na proměňování a vytváření šancí hráči Jablonce během přípravy pracovali. Sehráli celkem sedm přípravných duelů a pouze v jednom se střelecky neprosadili. Nejprve prohráli 0:2 s Varnsdorfem, následovala vysoká výhra proti Jelenii Gore 6:1, prohra s Žižkovem 3:5, výhra nad Velkými Hamry 5:2, vítězství nad íranským Gol Gohar 1:0, prohra se srbským Novi Pazar 1:2 a na závěr remíza 2:2 s ukrajinským Veres-Rivne.

Střeleckou chuť si jablonečtí fotbalisté přenesli i do ligy. Na úvod nastoupili v nelehkém venkovním zápase proti Slavii, kde předvedli povedený výkon a málem sahali po bodovém zisku. O něj je připravil až v sedmé minutě nastavení Jurečka, který rozhodl o výhře pražského celku 4:3. Sedm branek bylo k vidění i v minulém kole, kdy nastoupil Jablonec doma proti Českým Budějovicím. Tentokrát byl konec pro našeho rivala radostnější a zvítězil 5:2.

Během zimní přestávky rovněž došlo v kádru Jablonce k několika změnám. Z týmu odešel Vladimir Jovovič, který zamířil to Uzbekistánu. Následoval ho i záložník Patrik Schön (Vyškov), útočník Davis Ikaunieks (litevský Siauliai) a obránce Adrián Slávik (kyperský Othellos Athineou). Řady Jablonce naopak rozšířil Bienvenue Kanakimana z Vyškova a Slovák Sebastián Nebyla z chorvatského týmu Istra 1961. Zdá se, že obzvláště slovenský záložník zapadl velmi dobře do týmu, ve dvou zápasech již nasbíral totiž dvě asistence a jednou se i gólově prosadil. Nejnovější posilou je pak Dominik Hollý.

Co se týče zbytku týmu, stále platí, že nejlepšími střelci jsou s pěti brankami zkušený Jan Chramosta a Miloš Kratochvíl. Nejvíce asistencí si připsal obránce David Štěpánek a jedničkou v bráně je Jan Hanuš, jenž si připsal již pět čistých kont.

Podrobné informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy naleznete v tomto článku.

Vzájemná bilance

FC Slovan Liberec - bojovný výkon na Spartě

Liberečtí fotbalisté po úspěšné domácí výhře proti Olomouci zavítali na hřiště prvního celku tabulky. Proti Spartě předvedli dobrý a bojovný výkon, ale na bodový zisk to nakonec nestačilo. Rozhodl úvod druhé půle, ve které Slovan rychle po sobě dvakrát inkasoval a Sparta utekla do dvoubrankového vedení. Naději vykřesal dvě minuty po svém příchodu na hřiště Horský, který zužitkoval přihrávku Koka. Ale ani v závěrečných 22 minutách, kdy si Slovan vytvořil tlak, nebyla k vidění další branka a svěřenci trenéra Luboše Kozla se museli spokojit s porážkou 1:2.

I přestože se Slovanu nepodařilo v minulém kole získat body do tabulky, stále platí, že ztráta na TOP šestku je minimální. Na pátý Baník ztrácí Liberec aktuálně pouze dva body. Pro rekapitulaci, liberečtí fotbalisté mají na kontě 28 bodů za 7 výher, 7 remíz a 7 porážek s neutrálním skóre 31:31.

Při posledních dvou derby se oba celky rozešly nerozhodně 1:1. V osmém kole tohoto ročníku vstřelil jedinou branku Liberce již v osmé minutě Tupta, který využil pokutový kop. Ovšem ve druhém poločasu na něj dokázal odpovědět Nemanja Tekijaški. Z hlediska výsledku je pro Slovan příznivější poslední vzájemný zápas hraný na stadionu U Nisy. Ten totiž liberečtí fotbalisté vyhráli 2:0. Trefili se v něm Michael Rabušic a Mick van Buren.

Co před duelem s Jabloncem řekli trenér Kozel a útočník Tupta? Záznam z tiskové konference, která probíhala v prostorech Transfuzního oddělení Krajské nemocnice Liberec si můžete pustit zde.

Trenér Luboš Kozel nebude mít k dispozici některé zraněné a nemocné hráče. To platí i o nové akvizici Danielu Tetourovi, který přišel do Slovanu z Baníku a připraven naskočit do zápasu bude až v řádu několika týdnů. Z důvodu karetního trestu nebude chybět nikdo z libereckých fotbalistů.

Buďte na sobotní zápas, který startuje od 15 hodin, připraveni a nezapomeňte si stáhnout mobilní aplikaci Slovanu, ve které v den zápasu naleznete online bulletin. Rovněž můžete využít promo akce „derby na krev“ a v případě, že patříte mezi pravidelné dárce krve, můžete si vyzvednout vstupenku zdarma! To samé platí pro děti do 15 let, kteří mají v doprovodu dospělého rovněž vstup zadarmo.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže v derby svého rivala porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Kitl
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick