FC Slovan Liberec | Višinský: Takový gól jsem potřeboval. Naši fanoušci byli slyšet
Menu Další Zavřít Zavřít
22.07.2024

Višinský: Takový gól jsem potřeboval. Naši fanoušci byli slyšet

Redakce
Karviná/Liberec – Náročné utkání, úmorné vedro i rychle inkasovaný gól. Slovan zvládl nelehkou bitvu v Karviné, kde vyválčil výhru 3:1 a také premiérové body nové sezony. „Jsem rád, že jsme vyhráli a do nového ročníku dobře vstoupili," přiznává autor úvodní trefy našeho mužstva v sezoně 2024/25 Denis Višinský. Co říkal na výkon?

Skóre se poprvé měnilo hned zkraje utkání, kdy se domácí rychle prosadili vyvedenou střelou. Slovan se postupem času dostával na útočné zteče. Zajímavou příležitost měl už před vyrovnáním Denis Višinský, který zkoušel zakončovat nůžkami. „Trochu jsem myslel, že by to tam mohlo padnout. Ale balon zamířil o kousek vedle, mrzí mě to," popisoval autor akrobatické zakončení.

O chvíli později, konkrétně ve 27. minutě, už se ale nemýlil. „Bylo to výborně zahrané od brankáře, míč se přes Ichiče (Marka Ichu) dostal k Michalu Hlavatému, který mi ho výborně prostrčil," líčil Višinský. „Šel jsem sám na bránu, snažil jsem se střelu dát podél nohy a naštěstí se to tam nějak došouralo.“

Karvinský obránce ještě stíhal situaci doběhnout, balon ale z brány nevykopl. „Trochu jsem se bál," smál se 21letý střelec. „V poslední době jsem trefoval tyčky i břevna, vůbec mi to tam nepadalo... Myslím, že jsem takový gól potřeboval, jsem strašně rád, že to skončilo v bráně.“

Během nedělního odpoledne opět panovalo na trávníku úmorné horko. Jak se s ním hráči vyrovnávali? „Měli jsme takovou teplotní zkušenost už z Benátek, kde to pro mě bylo upřímně ještě dvakrát horší. Ale určitě to ke konci poznamenalo hru. Bylo to už unavenější."

Do Karviné zamířila Slovan podpořit několik desítek fanoušků. „Vůbec jsem nečekal, že jich přijede tolik. Jsem strašně rád, že tu byli a přijeli nás podpořit. Slyšel jsem je fandit i po inkasované brance, jsem rád, že byli u toho. A byl bych určitě rád, kdyby jich příště doma dorazilo co nejvíc, abychom naplnili stadion," uzavřel Višinský.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
Chance (mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Dům kultury
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus