FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slavia - FCSL 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
17.03.2024

Slovan proti Slavii předvedl dobrý výkon, i přesto však prohrál 0:3

Adam Žatečka
Praha/Liberec - Před reprezentační přestávkou vyrazil Slovan na půdu pražské Slavie. Sešívaní začala aktivněji, vyvíjela na libereckou obranu tlak. Ten vyústil v 15. minutě, kdy se z penalty prosadil Jurečka. Od té chvíle byl lepší Liberec a hrál více s míčem. Největší šanci měl Kulenović, jeho střelu zastavilo břevno. Stejný útočník se ve druhém poločase dostal do troj-zakončení, bohužel pro něj neuspěl. V závěru přidali góly Chytil a Jurečka. Slovan tak, trochu nešťastně prohrál v Praze 0:3.
25.kolo, neděle 17.3.2024, 15:00, Fortuna Aréna
SK Slavia Praha SK Slavia Praha
3:0
(1:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Slavia Praha:

Staněk - Douděra (68. Schranz), Holeš (C), Zima, Diouf (46. Zmrzlý) - Ševčík (54. Zafeiris), Dorley - Jurásek (74. Provod), Jurečka, Wallem - van Buren (54. Chytil)

Náhradníci: Mandous - Ogbu, Tijani, Zafeiris, Tecl, Chytil, Provod, Schranz, Vlček, Tomič, Zmrzlý

FC Slovan Liberec:

Vliegen - Mikula (C), Chaluš, Pourzitidis - Fukala (78. Penner), Varfolomejev (57. Doumbia), Žambůrek, Ghali (57. Preisler) - Višinský (78. Kok), Kulenović, Tupta (87. Lexa)

Náhradníci: Hasalík - Lehoczki, Penner, Preisler, Lexa, Doumbia, Kok, Rabušic

Branky: 15. z pen a 90. Jurečka, 83. Chytil

Žluté karty: 44. Pourzitidis, 76. Chaluš

Rozhodčí: D. Černý - J. Paták, M. Podaný; VAR: K. Rouček; AVAR: I. Nádvorník


Diváci: 17513

Reportáž

Od začátku utkání byla aktivnější Slavia a i ona se dostala jako první do brankové příležitosti. Nabíhající van Buren dostal přihrávku do malého vápna, tam ale úřadoval Olivier Vliegen a celou situaci si pohlídal. Před patnáctou minutou zápasu se dral do pokutového území Liberce Douděra, bohužel ho fauloval Žambůrek a rozhodčí nařídil penaltu. K jejímu rozehrání se postavil Václav Jurečka a přízemní střelou do pravého dolního rohu poslal svůj tým do vedení.

Liberec se trochu oklepal a začal hrát více s míčem. První ohrožení Staňkovy brány přišlo ve 29. minutě. Mikula natáhl míč na útočnou polovinu, do volného prostoru si výborně naběhl Luka Kulenović a od libereckého kapitána dostal přihrávku. Na hranici vápna si skvěle zasekl míč a vystřelil na zadní tyč. Bohužel pro něj jeho střelu zastavilo až břevno a skóre se tak neměnilo. Další šanci si připsal Fukala, když se po centru z levé strany dostal k hlavičce. Ta však byla příliš slabá, aby gólmana Slavie ohrozila. Žádný z týmů se k ničemu zásadnímu už nedostal. První poločas skončil 1:0 pro Slavii.

Po příchodu z kabin byla opět aktivnější spíše Slavia. První příležitost ke skórování přišla z kopaček Holeše, ten zakončoval zpoza vápna levou nohou. Skvěle ale zasáhl Vliegen a jeho střelu vyrazil na roh. Na druhé straně zkoušel štěstí Fukala, po přiklepnutí Kulenoviće ale zakončoval pouze mimo. O pár chvil později bylo ve vápně Slavie velmi dusno. Denis Višinský našel centrem Kulenoviće, ten si dokázal zpracovat míč a i přes bránícího Zimu se dostal k zakončení. To vyrazil Staněk pouze zpět k libereckému útočníkovi, který dokázal ještě dvakrát vystřelit, v obou případech však trefil jen strážce slávistické branky a skóre se neměnilo.

V závěrečné desetiminutovce se z ojedinělé akce dokázala Slavia prosadit. Wallem prošel na pravé straně, odcentroval do vápna, kde čekal připravený Mojmír Chytil a přesnou hlavičkou poslal míč za záda Vliegena. Velmi smolně pro Slovan přišel ještě další inkasovaný gól. Zafeiris zatáhl míč před pokutové území, přihrál Zmrzlému a ten zakončil na přední tyč. Právě ta mu zamezila ve skórování, míč se ale odrazil k Václavu Jurečkovi a slávistický útočník doklepl míč do prázdné branky. Liberec předvedl dobrý, sympatický výkon, ale na body to bohužel nestačilo. Slovan prohrál ve 25. kole 0:3.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jindřich Trpišovský (SK Slavia Praha): „Do první půle jsme dobře vstoupili, dařila se nám kombinace. Po prvním gólu jsme začali hrát pomaleji a ztráceli jsme více míčů. Hrálo se nahoru dolů, což nám dnes nevyhovovalo, byla na nás cítit únava z náročného programu. Možná jsme měli udělat ještě více změn v základní sestavě. V závěrečné půlhodině nám zhasl motor, nebyli jsme schopní se dostat z pasivity, soupeř byl postupně běžecky lepší než my. Z toho plynula ta velká šance, při které nás Jindra Staněk natřikrát podržel. Upřímně říkám, že kdybychom inkasovali, tak nevím, jestli bychom měli síly to ještě otočit. Na hřišti bylo dost hráčů, kteří toho měli fyzicky plné zuby, i hráčů, kterým se herně příliš nedařilo. Výsledek vypadá přesvědčivě, ale vedla k němu trnitá cesta. Náročný zápas, Liberec hrál dobře a potvrdil výkony proti silným týmům.“

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Jsem trochu zklamaný, výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, ale úplně to tak nebylo. Bohužel jsme nezvládli zlomové momenty. Upozorňovali jsme se na slávistický vstup do zápasu, chtěli jsme být sami aktivní, což se nám ale nepodařilo. Vyvrcholilo to penaltou a zaslouženým vedením domácích. Pak se utkání vyrovnalo, jako by to z nás spadlo, dali jsme břevno. Ve stejném duchu probíhal i druhý poločas. Zlomovým okamžikem byla troj-šance Kulenoviče, ale nechtěl bych mu dávat porážku za vinu, byl jedním z našich nejlepších hráčů. Bohužel se nepodařilo vyrovnat a Slavia v závěru rozhodla. Největší rozdíl mezi oběma týmy byl ve finální fázi.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury La Piazza
Mediální partneři
rtm plus Beat radio