FC Slovan Liberec | A-tým sehraje další přípravné utkání, tentokrát proti Varnsdorfu
Menu Další Zavřít Zavřít
04.07.2023

A-tým sehraje další přípravné utkání, tentokrát proti Varnsdorfu

Šimon Knopp
Liberec - Svěřenci trenéra Kozla se pilně připravují na novou sezonu a ve středu od 11 hodin změří síly s dalším soupeřem. Tentokrát se Slovan představí proti druholigovému Varnsdorfu, kde působí hned několik známých libereckých tváří. Hrát se bude na hřišti v Raspenavě a k dispozici by měl být, kromě aktualizované reportáže, i živý stream.

FK Varnsdorf

Varnsdorf je tým z Ústeckého kraje, který hraje druhou nejvyšší českou soutěž. Minulou sezonu zakončil na šestém místě s osmibodovou ztrátu na třetí Příbram. Chlubit se mohl především velmi dobrou ofenzivou. Ve třiceti zápasech nastřílel totiž 54 branek, což bylo jedno z nejvyšších čísel v celé druhé lize. Historicky největšího úspěchu dosáhl Varnsdorf v sezoně 2014/15, kdy skončil na druhém místě a dostal možnost postupu do nejvyšší fotbalové české soutěže. Šanci nakonec nevyužil, a to z důvodů přísných podmínek ohledně technické vybavenosti stadionu.

V týmu Varnsdorfu se potkává pro liberecké fanoušky hned několik dobře známých tváří. Hlavním trenérem je Miroslav Holeňák, jeho pravou rukou, tedy asistentem, Petr Papoušek. Trenérem brankářů je Radek Porcal, který rovněž ve Slovanu působil jako hráč. Z aktivních fotbalistů zde nově působí trojice Slovaňáků na hostování, jedná se o Dominika Gembického, Lukáše Pešla a Kristiana Michala. Na soupisce Varnsdorfu rovněž nalezneme i další hráče, kteří dříve v našem klubu působili. Jmenovitě se jedná o Martina Kouřila a Ondřeje Bláhu.

Zápas se Slovanem bude pro Varnsdorf prvním ostrým přípravným utkáním. Svěřenci trenéra Holeňáka totiž sehráli zatím pouze dva modelové zápasy (hráči Varnsdorfu byli rozděleni do dvou týmů). Již teď je zřejmé, že v nadcházející sezoně bude celý trenérský štáb druholigového klubu čekat nelehký úkol. Kádr Varnsdorfu prošel totiž hned několika změnami. „Situace s kádrem je trochu složitá, prošli jsme obrovskou obměnou, prakticky skládáme nový tým. Někteří hráči ukončili kariéru, někteří odešli do jiného klubu, některým skončilo hostování. Vlastně tady tvoříme skoro nový tým. Teď záleží na nás, abychom to dokázali,“ uvedl Holeňák na začátku přípravy pro klubový web.

FC Slovan Liberec

Hráči Slovanu mají za sebou již tři přípravné zápasy, ve kterých si připsali dvě výhry a jednu porážku. V posledním utkání proti Lechu Poznaň dokázali proti polskému týmu zvítězit 3:1. Na výhře se gólově podíleli Matěj Chaluš, Filip Horský a Michael Rabušic, jenž prodloužil smlouvu a bude v libereckém klubu pokračovat i v další sezoně. Kompletní reportáž včetně záznamu z utkání v Poznani naleznete zde.

Utkání proti Varnsdorfu se bude hrát ve středu na hřišti v Raspenavě od 11 hodin. Pro více informací ze zápasu včetně streamu sledujte aktualizovanou reportáž na našem webu!

Online prodej vstupenek

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ RR group service s.r.o
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus