FC Slovan Liberec | Béčko čeká další nelehký soupeř, v neděli vyzve doma Živanice
Menu Další Zavřít Zavřít
05.04.2024

Béčko čeká další nelehký soupeř, v neděli vyzve doma Živanice

Ondřej Marko
Liberec - V rámci 21. kola České fotbalové ligy odehraje naše Béčko domácí utkání se Živanicemi. Tým z Pardubického kraje má pouze o jeden bod více v rámci soutěžní tabulky, půjde tak o vyrovnané a důležité utkání. Zápas se hraje již tuto neděli od 10:15.

B-týmu se od rozjezdu jarní fáze soutěže příliš nedaří. V pěti březnových duelech zvítězil pouze jednou, a to proti Přepeřím (2:1). Mimo to čtyřikrát prohrál (s Velvary, Zápy, Ústím nad Labem a rezervou Pardubic).

Naposledy se Béčko utkalo venku s Pardubicemi. Předvedlo vyrovnaný výkon, který domácí zvrátili na svou stranu až v 76. minutě. A jak duel zhodnotil trenér Jakub Harant? „První poločas byl lepší domácí tým. Chyběl nám pohyb jak v defenzivní části, tak v ofenzivě. Branku jsme vstřelili po pěkném centru Machotky a pohotovém zakončení Olafa Koka. Druhý poločas naopak patřil našemu týmu. Byli jsme na soupeřově polovině v soustavném tlaku, ovšem bez výraznějších šancí. A tak se bohužel v 75. minutě radoval soupeř. Do konce utkání měl naše nejvýraznější šanci Okoh, v nájezdu brankáře ovšem neprostřelil.”

Celkem tak mají mladíci na kontě 22 bodů, což odpovídá 12. soutěžní příčce. Letošní ročník je velmi vyrovnaný, na poslední Teplice máme náskok šesti bodů, naopak v dohledu pěti bodů máme hned pět týmů. Nejblíže nám je náš tabulkový soused, Mladá Boleslav, který má stejný počet bodů. Celkové skóre máme -3 (26 ku 29).

TJ Sokol Živanice

Živanicím se v druhé polovině soutěže daří o něco lépe. Z pěti jarních duelů tři vyhrály a dva prohrály, a to vždy na přeskáčku výhra-prohra. Vítězství si připsaly proti Kolínu a rezervám Jablonec a Hradce Králové. Prohry naopak s Baníkem Most-Souš a rezervou Mladé Boleslavi.

Celek z Pardubického kraje má o pouhý bod víc, přičemž se nachází na deváté pozici. Shodně bodů mají Pardubice, o tři body více zase Kolín. I skóre máme shodné, tedy - 3 (27 ku 30).

Zápas 21. kola ČFL odehraje náš B-tým již tuto neděli od 10:15.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Pavlů innovation
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus