FC Slovan Liberec | Cítím se dobře a jsem vděčný za rychlou pomoc, hlásí Kulenović
Menu Další Zavřít Zavřít
08.05.2024

Cítím se dobře a jsem vděčný za rychlou pomoc, hlásí Kulenović

Martin Soukup
Liberec - První semifinálové utkání proti Teplicím skončilo pro Luku Kulenoviće předčasně v 75. minutě, kdy musel střídat po ošklivém nárazu do tyčky. Po třech dnech od strašlivého momentu, po kterém byl odnesen ze hřiště na nosítkách, dává fanouškům vědět, že se už cítí lépe. "Dva góly nejsou nemožné," říká chorvatský útočník.

Všichni mají starost o tvůj zdravotní stav. Jak se cítíš?

Cítím se dobře. Upřímně, na to, jak to vypadalo špatně a jak to mohlo být špatné, tak jsem z toho vyšel fakt dobře. Není to těžký otřes mozku, jenom otok. Trošku bolest na dotek, ale v posledních dnech se to zlepšuje, takže teď už to beru v klidu. Jsem v pohodě a zároveň jsem vděčný, že všichni tak rychle zareagovali a dostala se mi ihned pomoc, kterou jsem potřeboval.

Co si pamatuješ z toho momentu, kdy jsi narazil do tyčky?

No, když jsem se probral, tak jsem si nic nepamatoval. Pak na mě začal mluvit náš fyzioterapeut. Říkal mi, co se stalo. Pamatuji si všechno až k tomu centru, poté už si nic nevybavuji. Viděl jsem to na videu, ale pamatuji si jenom, že Višinský šel doprava, já jsem sprintoval k druhé tyči, a to je vše...

Když tě pak odnášeli ze hřiště na nosítkách, gestem jsi naznačil, že jsi v pořádku...

Ano, to byla reakce pro fanoušky, protože se všichni báli. Víte, nejdřív jsem si neuvědomoval, co se vlastně děje, ale v tu chvíli jsem zjistil, že na tom nejsem tak špatně, neměl jsem žádné závratě, jen jsem tak nějak zjišťoval, co se stalo s mým obličejem. Samozřejmě, že jsem byl vděčný fanouškům, i za projevený respekt. Nejspíš to byl děsivý moment, ale to je součást fotbalu. Ten palec nahoru byl jenom proto, aby všichni věděli, že jsem v pořádku. Mohlo to být mnohem horší, ale naštěstí to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Jaká jsi dostal od doktorů doporučení pro příští dny?

Právě teď to beru den po dni, podle toho, jak se cítím. Bereme to tak, že dneska a zítra bych měl hlavně odpočívat, dělat nějaká lehká cvičení, ale jak jsem říkal, je to ze dne na den. Při zranění hlavy musíte být opravdu opatrní, tak uvidíme. I když bych rád hrál i o víkendu, musíte poslouchat doktory. Oni vědí, co je nejlepší, a zdraví je vždycky hlavní prioritou. Takže ať už budu hrát nebo ne, jsem si jistý, že tým uhraje dobrý výsledek.

Zápas v Teplicích byl smolný pro celý tým. Co bys k tomu ještě řekl a jak vidíš šance pro odvetu?

Samozřejmě jsme zklamaní. Kdyby to zůstalo jen 1:0, byli bychom sebevědomější. Oba góly byly opravdu výstavní. Fila i Havelka to vyřešili skvěle. Ale jak jsme už ukázali, doma hrajeme úplně jinak. Jsme mnohem ofenzivnější, mnohem nebezpečnější, takže dva góly nejsou nemožné. Hráli jsme proti nim dva těžké zápasy. Jsou silní, fyzicky připravení a velmi přímočaří. Nemyslím si, že jsme hráli příliš špatně. Jen v některých momentech, nejen u mě, ale myslím, že i u ostatních hráčů, jsme se špatně rozhodovali. Chyběla kvalita v zakončení, stejně tak štěstí trochu scházelo. Teď se ale opět soustředíme, abychom tento týden začali tak, jak chceme, a abychom ho zakončili, správně - vítězstvím doma a následným postupem do dalšího kola.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas Fintex
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec