FC Slovan Liberec | Krásný gól v podání Varfolomejeva: měl jsem jasnou představu, co chci udělat
Menu Další Zavřít Zavřít
24.09.2023

Krásný gól v podání Varfolomejeva: měl jsem jasnou představu, co chci udělat

Šimon Knopp
Liberec - Zápas devátého kola české nejvyšší soutěže sice libereckým fotbalistům výhru nepřinesl, ale přesto se hrál na stadionu U Nisy atraktivní fotbal nahoru dolů, který nakonec skončil nerozhodně 3:3. Na listinu střelců se zapsal nádhernou brankou i záložník Ivan Varfolomejev, který se trefil vůbec poprvé v lize. Po zápase pak odpovídal česky na dotazy novinářů.

V sobotním utkání proti Teplicím dostal od začátku šanci teprve devatenáctiletý Ivan Varfolomejev, který v sestavě nahradil vykartovaného záložníka Lukáše Červa. Pro mladého Ukrajince se jednalo o dvacátý ligový zápas v dresu Slovanu a úvodní minuty pro něj nebyly vůbec příjemné. „Začali jsme špatně, dostali jsme rychlé dva góly. Bylo to v prostoru defenzivních záložníků, bohužel jsme nedokázali získat druhý balón... Ale ukázali jsme, že jsme silný tým a ještě do poločasu jsme vyrovnali,“ hodnotil úvod duelu s Teplicemi Varfolomejev.

Po dvou inkasovaných trefách se podařilo Slovanu vzchopit a v devatenácté minutě si aktivní Ghali vynutil vlastní gól Chaloupka. O pár minut později se trefil Doumbia a bylo srovnáno. Šest minut před koncem prvního poločasu se opřel do míče Varfolomejev a jeho tvrdá rána se od břevna odrazila za záda Grigara. „Dostal jsem pěknou přihrávku, všiml si volného prostoru a rozhodl jsem se vystřelit. Mířil jsme na přední tyč, celou dobu jsem měl jasnou představu, co chci udělat,“ komentoval svoji povedenou trefu Ivan Varfolomejev.

Video krásného gólu Varfolomejeva:

Přestože se jednalo o první ligový gól Ukrajince v dresu Slovanu, v minulé sezoně se mu podařilo již dvakrát trefit v MOL Cupu. Sám Varfolomejev v rozhovoru přiznal, že druhá sezóna U Nisy je pro něho o něco jednodušší: „První sezóna byla těžká, ale v této je to už lepší. Podařilo se mi naučit trochu jazyk, začal jsem komunikovat s ostatními kluky a už je to dobré,“ usmíval se mladý záložník.

Bohužel radost libereckých hráčů z otočení duelu netrvala příliš dlouho. V úvodu druhého poločasu byl totiž faulován ve vápně Fila a sám hráč následně proměnil penaltu. Stav 3:3 se nezměnil ani po šancích Višinského a Okoha v závěrečných minutách a oba celky se musely smířit pouze s jedním bodem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea iQLANDIA
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec