FC Slovan Liberec | Podještědské derby číslo 61 se blíží, Slovan se v neděli představí v Jablonci!
Menu Další Zavřít Zavřít
15.09.2023

Podještědské derby číslo 61 se blíží, Slovan se v neděli představí v Jablonci!

Šimon Knopp
Liberec - Po reprezentační přestávce se vrací česká nejvyšší soutěž, která má na programu osmé kolo. V něm se svěřenci trenéra Luboše Kozla představí na hřišti Jablonce v 61. Podještědském derby. Podaří se jim v neděli od 15 hodin svého rivala porazit? Pokud chcete podpořit naše fotbalisty přímo na stadionu, klikněte zde a přihlaste se na autobusový zájezd.

FK Jablonec - poslední místo bez vítězství

Jak již naznačuje nadpis, Jablonci se vstup do nového ročníku české nejvyšší ligy vůbec nepovedl. Po sedmi odehraných kolech mu patří poslední příčka se čtyřmi body, bez jediné výhry. V úvodních třech kolech nastoupil Jablonec na hřištích soupeřů. Nejprve prohrál 1:3 s Mladou Boleslaví a následně remizoval dvakrát 0:0 s Pardubicemi a Teplicemi. Následovaly zápasy se Spartou (1:5), Karvinou (1:1) a Slavií (1:1). V posledním utkání před reprezentační přestávkou hráli jablonečtí fotbalisté proti Českým Budějovicím. Přestože vstřelili první branku již v šesté minutě a dohrávali od 50. minuty proti deseti, nakonec prohráli 1:2.

Fanoušci Jablonce jsou jistě s výsledky svého celku nespokojení a možná i zaskočení. Obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že Jablonci se povedla letní příprava, ve které ani jednou neprohrál. Dokázal si poradit s polským týmem Jelenia Gora (5:2), s rakouským Tirolem (2:1) i Innsbruckem (2:0). Poté remizoval se saudsko-arabským Al Shababem (1:1) a na závěr porazil Zaglebii (1:0), které patří aktuálně v polské nejvyšší soutěži třetí místo. Jedním z mála pozitiv, pro jablonecký tým, je postup do 3. kola MOL Cupu přes pražskou Admiru (5:1). Soupeřem Jablonce o postup do osmifinále budou Domažlice.

V kádru Jablonce došlo během letního přestupového období k celé řadě změn. V týmu skončili mladíci na hostování Sejk a Šulc a několik dalších fotbalistů, například obránci Surzyn a Heidenreich. Naopak mezi posily patří Drchal, záložník Alégué z Vyškova, obránce z polské druhé ligy Srb Tekijaški a další. Překvapením byl rovněž konec Jakuba Považance, jenž v úvodních utkáních nosil i kapitánskou pásku. Ovšem po zápase se Spartou dostal od majitele klubu, Miroslava Pelty, svolení k hledání nového angažmá.

Nejlepším střelcem Jablonce je Miloš Kratochvíl, který vstřelil dvě branky. Nejvíce tvořivý je Vladimir Jovovič, který má na kontě jednu asistenci a čtyři přihrávky do šance. Jedničkou v bráně je Jan Hanuš, který vychytal dvě čistá konta. Nikdo z hráčů Jablonce aktuálně nemá karetní trest, i proto, v případě zdraví všech hráčů, by měl mít Radoslav Látal k dispozici kompletní mužstvo.

FC Slovan Liberec - porážka se Spartou a propad na desátou příčku

Slovanu patří po sedmi odehraných kolech desátá příčka s osmi body. Z vítězství se radoval ve dvou domácích zápasech, a to proti Baníku v prvním kole (3:1) a proti Pardubicím (1:0). Remízově se Liberec rozešel s Mladou Boleslaví (2:2) a se Zlínem (1:1). Výsledkově nestačil na Bohemians (0:1) a Olomouc (0:2). V posledních odehraném kole prohrál Slovan v domácím prostředí proti Spartě. S pražským týmem hrál dlouho nerozhodně, ale ve druhé půli rozhodl o vítězství svého týmu dvěma brankami střídající Lukáš Haraslín.

Během reprezentační přestávky se odpojil od týmu Ľubomír Tupta, který jel reprezentovat Slovensko. Za svoji zemi se dočkal premiérového startu v utkání proti Lichtenštejnsku, naskočil v 69. minutě a mohl se radovat z vítězství 3:0. Jeho ohlasy, včetně komentářů trenéra Kozla a Rabušice před nadcházejícím Podještědským derby naleznete v tomto článku.

Fanoušci se během reprezentační přestávky dočkali i tří novinek. Jednou z nich byl příchod nového nigerijského útočníka Chidera Okoha. Druhou začátek působení Thea Gebre Selassieho v roli sportovního manažera - více informací zde. A v neposlední řadě podepsání nové smlouvy s odchovancem Jakubem Hudákem.

Nejlepším střelcem Slovanu je se dvěma brankami Christian Frýdek a fotbalistou s nejvíce přihrávkami do šance (8) je Mohamed Doumbia. V zápase proti Jablonci bude v sestavě chybět Marios Pourzitidis, který si bude odpykávat trest za červenou kartu proti Spartě. K dispozici nebude ani zraněný Dominik Plechatý. Zdravotní problémy měl i Filip Prebsl. Do tréninku s týmem se již zapojili rekonvalescenti Christian Frýdek a Denis Višinský.

Pokud si nechcete nechat ujít 61. Podještědské derby, vyrazte společně s fanouškovským výjezdem - více informací zde. Hrát se bude v neděli od 15 hodin.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan vyhraje v 61. Podještědském derby? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-jablonec-liberec/5394911?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Dineva
Mediální partneři
Beat radio Hattrick