FC Slovan Liberec | Slovan sehraje proti Jihlavě poslední přípravné utkání před odjezdem na soustředění
Menu Další Zavřít Zavřít
06.07.2023

Slovan sehraje proti Jihlavě poslední přípravné utkání před odjezdem na soustředění

Tomáš Honzejk
Liberec - Svěřence trenéra Kozla čeká v pátek od 11:00 další přípravný zápas. Tentokrát proti druholigové Jihlavě. Dějištěm tohoto zápasu bude středočeský Nymburk. Opět bude k dispozici aktualizovaná reportáž, stream se tentokrát neplánuje.

FC Vysočina Jihlava

Druholigový klub má za sebou zatím tři přípravné zápasy, ve kterých vždy odcházel jako vítěz. Nejprve porazil rezervu Sigmy Olomouc 3:2, následně si připsal velmi překvapivý skalp, když porazil mistrovskou Spartu Praha 2:1. V posledním utkání se Jihlava popasovala také s Chrudimí, když zvítězila vysoko 4:0. Dvě branky při této výhře zapsal devatenáctiletý záložník Lukáš Fila. Nejnovější posilou je dvacetiletý středopolař Adam Pešek, který přestoupil na Vysočinu z Viktorie Plzeň. Ztrátou je naopak odchod zkušeného Lukáše Zoubeleho, který se vrací do rodného Ústí nad Labem.

Jihlava je účastníkem druhé nejvyšší soutěže, kde v posledním ročníku bojovala do posledních chvil o to, aby nesestoupila. To se jí nakonec povedlo, když uhrála 34 bodů, což bylo o dva více než rezerva Slavie Praha, která skončila na prvním sestupovém, tedy patnáctém místě.

FC Slovan Liberec

Náš A-tým prozatím odehrál čtyři přípravná utkání a hned tři z nich vyhrál. V prvním utkání si poradil 2:0 s druholigovou Příbramí. Následně přišla jediná porážka, když nestačil na Mladou Boleslav a prohrál 0:2. Cesta do Polska byla také úspěšná, protože na hřišti silného Lechu Poznań dokázal Slovan zvítězit 3:1. V zatím posledním přípravném utkání se pak představil ve středu v Raspenavě, kde po gólových hodech ve druhém poločase porazil druholigový Varnsdorf vysoko 4:0.

V tomto přestupním období se zatím povedlo uplatnit opce na Huga Jana Bačkovského, Ľubomíra Tuptu a Victora Olatunjiho, který ovšem stále nedorazil kvůli problémům s vízy ze své rodné Nigérie. Dále mužstvo posílili hostující Matěj Chaluš s Filipem Horským, ze Sparty se také vrátil Dominik Plechatý, jehož další působení pod Ještědem je v jednání. Nejčerstvější novou akvizicí je pak Nicolas Penner z Českých Budějovic a na zkoušku dorazil ze Slavie také Štěpán Beran.

Už v neděli svěřenci trenéra Kozla vyrazí na šestidenní herní soustředění poblíž německo-rakouských hranic, kde odehrají poslední dva zápasy letní přípravy. Nominaci a další podrobnosti zveřejníme hned po odjezdu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio