FC Slovan Liberec | Slovan v neděli změří síly s pražskými Bohemians
Menu Další Zavřít Zavřít
04.08.2023

Slovan v neděli změří síly s pražskými Bohemians

Martin Soukup
Liberec – Ve třetím kole nové ligové sezony se Slovan utká na domácí půdě s pražským týmem Bohemians 1905. Výkop je naplánován na neděli 6. 8. 2023 v 15 hodin na stadionu U Nisy.
Online prodej vstupenek

Bohemians Praha 1905

Klokani mají za sebou celkem povedenou přípravu, ve které sehráli šest zápasů, z nichž pouze jednou odcházeli poraženi. V prvním ligovém kole dokázali porazit Pardubice poměrem 1:0. Zelenobílí si také po 36 letech zahráli evropskou soutěž, a to Evropskou konferenční ligu. V té narazili na norské Bodø/Glimt. Po porážkách 0:3 a 2:4 se s evropskými poháry mohli zase rozloučit. Ve druhém kole nejvyšší české soutěže nestačili na Teplice a po porážce 1:2 budou chtít v Liberci navázat spíš na venkovní zápas s Pardubicemi.

Fotbalisté z Ďolíčku přišli v letním přestupovém období hned o několik kvalitních hráčů. Z klubu odešli Aleš Čermák, Martin Jedlička a Václav Drchal, kterým skončilo hostování. Dále klub opustili Marek Kouba, Martin Nový, Vladimír Zeman, Michal Vrána, Jan Morávek a Filip Mareš.

Opačným směrem zamířili do vršovického klubu Robert Hrubý ze Zlína, Matěj Hybš z plzeňské Viktorie a Michal Reichl z Hradce Králové. Na hostování přišel také Matyáš Kozák ze Sparty, který působil minulou sezonu v našem klubu.

V posledním vzájemném zápase Slovan prohrál na domácí půdě 1:3, když se za Liberec trefil Prebsl a v dresu Bohemky Drchal a dvakrát Matoušek, který pod Ještědem nastupoval mezi lety 2020-2022.

FC Slovan Liberec

Slovan po náročné přípravě s kvalitními soupeři naskočil do prvního zápasu sezony dobře, když porazil Baník Ostrava 3:1 po brankách Červa, Doumbii a vlastního gólu Kpozoa. Druhý zápas už libereckým fotbalistům tolik nevyšel. V prvním poločase se sice trefili Chaluš a Kulenović, ale po nevyužité přesilovce, kdy byl ve 36. minutě po zásahu VAR vyloučen boleslavský Kostka, se Slovan proti Mladé Boleslavi musel spokojit pouze s bodem za remízu 2:2.

Co od nadcházejícího duelu očekává asistent trenéra Jakub Harant? „Tým Bohemians má za sebou dvojzápas v předkole evropských pohárů s norským Bodø/Glimt, který jsme samozřejmě pečlivě sledovali. V lize má zatím náš soupeř bilanci jednoho vítězství a jedné porážky, kde je pro nás varováním především venkovní výhra v Pardubicích. Jako vždy s Bohemkou očekávám náročný zápas, plný osobních soubojů. Když budeme na míči kvalitní podobně jako v prvním kole s Ostravou, určitě se to odrazí i na výsledku utkání. V tabulce máme po dvou zápasech čtyři body, ale všichni v kabině cítíme, že mohlo být ještě lépe. Když k tomu přičteme poslední domácí zápas s klokany v březnu, kde jsme odešli bez bodu, tak máme obrovskou motivaci v zápase uspět.“

VSAĎTE SI U TIPSPORTU!

Věříte, že Slovan vyhraje i druhý domácí utkání sezony? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/kurzy/zapas/fotbal-liberec-ostrava/5359796?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Vogel
Mediální partneři
Rengl Náš region