FC Slovan Liberec | Slovan hlásí další posilu, přichází Josef Koželuh
Menu Další Zavřít Zavřít
16.06.2024

Slovan hlásí další posilu, přichází Josef Koželuh

Šimon Knopp
Liberec - Po Marku Ichovi přichází do Liberce další mladý fotbalista se zkušenostmi z reprezentace do 21 let. Je jím obránce Josef Koželuh. Do Slovanu přestupuje z plzeňské Viktorie, ale poslední jeden a půl sezony působil na hostování ve Zbrojovce Brno. V našem klubu podepsal smlouvu do roku 2028.

Josef Koželuh pochází přímo z Plzně, ale s fotbalem začínal ve vesnici Štěnovice kousek od Plzně, kam se přestěhoval s rodinou v osmi letech. Jeho další kroky vedly přes Petřín Plzeň do Viktorie Plzeň, kde poprvé nakoukl i mezi dospělé. Následovala hostování ve Viktorii Žižkov, Chrudimi a v posledním roce a půl ve Zbrojovce Brno. Právě s celkem z jižní Moravy nasbíral i první starty v české nejvyšší soutěži, na které teď bude chtít navázat v libereckém dresu…

„Kdo mě zná, tak ví, že moje cíle jsou ty nejvyšší. Chtěl bych Slovanu pomoci v konkurenci proti těm nejlepším týmům v Česku. Vyhrát titul nebo se alespoň probojovat do evropských pohárů. Do angažmá jdu určitě s tím, abych odehrál co nejvíce zápasů a pomohl týmu,“ hlásí Koželuh v prvním rozhovoru po přesunu pod Ještěd.

„O zájmu Liberce jsem se dozvěděl v minulém týdnu na dovolené. Od té doby mi volal trenér i generální ředitel pan Nezmar a byl mi představen celý plán. Věděl jsem, že pro mě bude prioritou posunout se právě sem. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo,“ neskrývá radost z přestupu mladý hráč.

Dvaadvacetiletý fotbalista by měl vyztužit obranné řady Slovanu. „Momentálně hraji pozici krajního obránce, ale vždycky to tak nebylo. Od mala jsem byl útočník nebo křídlo a prošel jsem i střední zálohou. Na pozici krajního obránce jsem skončil v zápase proti Severnímu Irsku, kam mě posunul tehdejší reprezentační trenér Janoušek. Od té doby nastupuji tam,“ přibližuje své fotbalové zkušenosti Koželuh.

Mladý obránce nepřichází do úplně neznámého prostředí. „Ze zdejší kabiny znám kluky z reprezentace. Ostatní z televize, ale jsem natěšený je poznat a věřím, že si všichni sedneme.” Navíc se ve své fotbalové kariéře rovněž potkal s libereckým trenérem Kováčem, a to u reprezentace U18, kde působil náš nový trenér jako asistent. „Vím, že to je lidský trenér. Chce hráče dál posouvat, což pro mě, ale i ostatní kluky v kabině, je určitě jedna z nejdůležitějších věcí. Těším se na naši spolupráci.”

A co na podpis nového hráče říká generální ředitel Slovanu Jan Nezmar? „Josef Koželuh je pracovitý fotbalista, který každý zápas odmaká na sto procent. Jako obránce je aktivní i směrem do ofenzivy a má vhodnou typologii pro moderní fotbal. Jsme rádi, že se nám podařilo dotáhnout jeho příchod a že jsme se dohodli na podpisu čtyřleté smlouvy.”

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia FCC
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec