FC Slovan Liberec | B-tým čeká v sobotu druhé kolo ČFL, vyrazí do Živanic
Menu Další Zavřít Zavřít
16.08.2024

B-tým čeká v sobotu druhé kolo ČFL, vyrazí do Živanic

Redakce
Liberec – Program ČFL pokračuje druhým kolem. B-tým Slovanu narazí na dalšího soupeře z východních Čech, tentokrát zkušené Živanice. Ty v minulém ročníku skončily na 10. příčce tabulky, minulý týden – stejně jako naše mužstvo – se svým soupeřem remizovaly 1:1. Duel začne v sobotu od 17 hodin.

Béčko má za sebou úvodní domácí duel, ve kterém mělo mírně navrch, nakonec se ovšem s Chlumcem nad Cidlinou rozešlo smírně. První branku našeho mužstva v nové sezoně obstaral Matěj Strnad, který skóroval po třinácti minutách hry, soupeř vyrovnal na konečných 1:1 po přestávce.

„Výsledek asi odpovídá průběhu hry. Na šance jsme viděli vyrovnané utkání. První půli jsme měli dobrou pasáž, ale dvě gólovky si vypracoval také soupeř. Po vyrovnání ve druhém poločase jsme k výhře měli blíže, ale ani Varfolomejev a ani Papoušek své příležitosti neproměnili," komentoval duel trenér Slovanu Jakub Harant.

Modrobílým tak zatím patří pozice v klidném středu tabulky, pět celků body nezapsalo. Teď čeká B-tým první venkovní duel, zajede na půdu zkušených Živanic.

Střelci B-týmu v sezoně

Strnad 1

TJ SOKOL ŽIVANICE – REMÍZA NA ÚVOD

Druhý soupeř z východních Čech za sebou a další výzva. Živaničtí v úvodním kole zapsali stejný výsledek jako naše mužstvo, s Kolínem remizovali 1:1 poté, co ztratili těsný náskok. V 61. minutě atraktivního duelu se sice prosadil David Macháček, vyrovnání ale přišlo v druhé minutě nastavení z kopačky Filipa Temelkovského. V generálce na nový soutěžní ročník ČFL Živanice remizovaly s Admirou Praha 3:3.

Oba nadcházející soupeři se utkali i během minulého ročníku, Slovan slavil výhru 3:0, druhý zápas skončil remízou 1:1.

Živanice se současně připravují také na MOL Cup, kde v 1. kole vyzvou Horní Ředice už příští středu 21. srpna. Generálkou pro ně bude právě střetnutí se Slovanem, zápas se odehraje na východě Čech v sobotu od 17:00.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera) HET Gambrinus T-Mobile Renomia AUTO KP Plus
Další partneři
Jizerské pekárny Geoprint
Mediální partneři
eFotbal Rengl