FC Slovan Liberec | Bačkovský před derby: Potkají se dvě fotbalová mužstva. Očekávám krásný zápas
Menu Další Zavřít Zavřít
03.10.2024

Bačkovský před derby: Potkají se dvě fotbalová mužstva. Očekávám krásný zápas

Tomáš Honzejk
Liberec - O tomto víkendu je na programu 63. Podještědské derby, které v posledních třech utkáních nepoznalo vítěze. Dvakrát se hrálo na hřišti rivala 1:1, na stadionu U Nisy naposledy 3:3. Právě z tohoto utkání musel brankář Hugo Jan Bačkovský odstoupit pro zranění. Spoluhráči se pak semkli a v závěru dvěma góly zachránili remízu. Povede se Slovanu tentokrát zvítězit?

Poslední derby pro tebe nedopadlo nejlépe, když jsi musel v 76. minutě skončit v utkání kvůli otřesu mozku po srážce se spoluhráčem. Věříš, že to nejen pro tebe tentokrát dopadne lépe?

Posledně jsem se zranil, ale to k fotbalu patří a občas se to prostě stane. Zápas si však pamatuji celý včetně zranění. Je před námi derby, které chceme zvládnout a na zranění vůbec nemyslím.

Ve Slovanu je hodně nových hráčů, které čeká první Podještědské derby. Jaká je atmosféra v kabině?

Víme, o jaký zápas se jedná a kluci, kteří jsou v Liberci déle, o tom samozřejmě mluví více. Ať už je to Miky (Jan Mikula) nebo Rambo (Michael Rabušic). Také trenér Kováč nám to pořád připomíná a všichni vnímáme, že se jedná o speciální zápas.

Jablonec trénuje bývalý kouč Slovanu Luboš Kozel. Bude to pro tebe i v tomto ohledu speciální?

Těžko se k tomu něco říká. Vnímám to spíše tak, že trenér Kováč umí vždy připravit dobrou taktiku včetně rozehrávky či napadání a je to výzva, se kterou se chceme popasovat. To, že tu pan Kozel trénoval, samozřejmě víme, ale pro mě osobně to není nějaká větší výzva.

Stejně tak v týmu rivala působí trenér brankářů Marek Čech, který tě vedl v Liberci. Může to pro nějaký tým být výhodou?

To si nemyslím. Samozřejmě koukáme na videa a víme, jak hrají. My si něco připravíme, oni také a v zápase se uvidí, jak to bude fungovat.

V posledním ligovém utkání jste na Dukle otočili nepříznivý vývoj z 0:1 na vítězných 4:1. Jak moc to vlije krev do žil?

Je super, že se nám to povedlo otočit. Na Duklu jsme jeli s cílem zvítězit. První půle pro nás ale byla trochu komplikovaná. To, jak jsme zvládli druhou půli, je skvělé. 4:1 je super výsledek a můžeme jít do derby s čistou hlavou.

Máš pro fanoušky nějaký vzkaz na závěr?

Budeme rádi, když přijdou v co největším počtu. Nebudou toho litovat. Očekávám krásný zápas. Potkají se totiž dvě fotbalová mužstva a doufám, že to nebude nějaká nakopávaná, ale bude se hrát fotbal. Myslím si, že oba týmy mají hodně takových hračiček a můžeme vidět hezké akce. Už při posledním derby na našem stadionu byla super atmosféra a při tom všem, co se kolem klubu děje, to může přitáhnout ještě více lidí a může to být ještě lepší.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
ČSOB Kraintek
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna