FC Slovan Liberec | Dalším vyzyvatelem juniorky bude sedmý Hradec Králové
Menu Další Zavřít Zavřít
09.03.2019

Dalším vyzyvatelem juniorky bude sedmý Hradec Králové

Šimon Knopp
Liberec – Juniorka zatím v jarní části sezóny nepodává špatné výkony, pokud tedy nebudeme počítat utkání s téměř neporazitelnou Spartou (0:3). V předchozích zápasech totiž vyhráli liberečtí mladíci hned dvakrát rozdílem čtyř branek, 5:1 proti Dukle a 6:2 proti Mladé Boleslavi. Tentokrát juniorka narazí na sedmý Hradec Králové, utkání sehrají venku v neděli od 10 hodin.

Po gólovém půstu další fotbalová přestřelka

Po zápasu se Spartou si modrobílí útočníci spravili chuť v utkání proti Mladé Boleslavi, ve kterém se jim podařilo stáhnout ztrátu na druhé místo pouze na jeden bod. Dvakrát se trefili Gembický a jihokorejský útočník Yu, po jedné brance vsítili i Micovčák s Pázlerem.

Fotbalisté z Hradce Králové neprožívají nejlepší vstup do jarní části sezóny. Z posledních třech zápasů dokázali bodovat pouze jednou, v úvodním zápase proti Bohemians zvítězili 5:1. Ovšem pak následovaly prohry s Plzní (2:3) a Příbramí (1:2). Obzvlášť poslední zápas může Hradecké mrzet, protože o výhru přišli až dvěma góly v nastaveném čase.

Silný Hradec doma a vyrovnaná bilance vzájemných zápasů

Výhodou pro Hradec je určitě domácí prostředí, ve kterém se svěřencům trenéra Krejčíka daří. Hned po Spartě se řadí na druhé místo v počtu získaných bodů z domácích zápasů, z deseti zápasů byl poražen pouze třikrát. Co se týče vzájemných zápasů, v poslední době se častěji z vítězství radoval Slovan, avšak historická bilance těchto týmů je vyrovnaná.

Poslední zápas Liberce a Hradce skončil 5:1 pro modrobílé. Dvakrát se prosadili Nešický i nejlepší střelec juniorky Liberce Gembický, jeden gól si připsal i Pešek. Nadcházející duel 21. kola Juniorské ligy se odehraje v neděli od 10 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Hradec Králové FC Slovan Liberec
14 ZÁPASY 14
6 VÝHRY 6
2 REMÍZY 2
22 VSTŘELENÉ GÓLY 15

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – FC Hradec Králové 5:1 (3:0)

Branky: 19. Sukisa, 28. Sukisa, 37. Nešický, 55. Nešický, 62. Pešek – 80. Vobejda.

Rozhodčí: Nenadál – Melichar, Vodrážka.

ŽK: 15. Prokš, 88. Nešický – 41. Kundrt, 69. Kadlec, 88. Vobejda.

Slovan: Vliegen – Kazda, Köstl, Lehoczki, Nešický, Pešek (80. Drahoš), Petr (80. Blažek), Prokš, Sukisa, Ulbrich (62. Lábek), Vuklišević.

Hradec Králové: Mach – Bičiště, Dermedjan (46. Brůža), Gjinollari (80. Novotný), Hynek, Kadlec, Kundrt, Petrik, Soukenik, Vobejda, Vorobev (69. Martinec).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Pavlů innovation
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio