FC Slovan Liberec | Imad Rondić po Zlínu: Na penaltu jsem si věřil
Menu Další Zavřít Zavřít
08.04.2023

Imad Rondić po Zlínu: Na penaltu jsem si věřil

Martin Soukup
Liberec – Po prvním jarním vítězství hovořil na pozápasové tiskové konferenci Imad Rondić, kde neopomněl vyzdvihnout kopací techniku Ľubomíra Tupty ani po gólech hladového Victora Olatunjiho. “Věděl jsem, kam ji budu kopat,” okomentoval svou proměněnou penaltu bosenský útočník.

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Dobře jsme se připravili. Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Zlín minulé utkání vyhrál 5:1. Je to zkušené mužstvo. Náš úvod nebyl úplně podle našich představ. Prohrávali jsme souboje, ale myslím si, že jsme se postupem času zlepšovali, změnili jsme trochu rozestavení a také jsme se dostávali do více šancí. Druhý poločas jsme hráli více ofenzivní styl. Hráli jsme na dva hrotové útočníky, a to nám pomohlo. Dali jsme góly a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Posledních 7 utkání jste nevyhráli. Byli jste nervózní?

Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát. Nechci Zlín nějak podceňovat, ale momentálně jsou v tabulce pod námi a pro nás to byla povinnost, abychom ten zápas zvládli. Proti Slavii a Baníku jsme remizovali a dnes jsme potřebovali vyhrát. Jsem rád, že se nám to podařilo.

Věděl jsi, kam budeš kopat penaltu?

Ano. Brankář na mě čekal. Já jsem zase trochu čekal i na něj, kam skočí. Ale věděl jsem, kam to kopnu. Brankář byl vysoký, takže mi stačilo dát po zemi k tyči. Věděl jsem, že to bude mít těžké.

Tušil jsi, že ten druhý gól nebude platit?

Věřil jsem, že platit bude. Před tím, než to Ľubomír (Tupta) kopl, tak jsem věděl, že to bude branka nebo nějaká dorážka, jelikož má kopací techniku vynikající. Dorážka nakonec byla, byl jsem tam první, ale bohužel to byl nejspíše ofsajd. Sám jsem to ještě neviděl, ale gól je gól. Já si ho počítám (úsměv).

Před penaltou ses tam bavil ještě s Victorem Olatunjim, že ano?

Ano, jako útočník je dobře, že chce dát góla, ale to já taky (úsměv). Nakonec jsme se domluvili, že já si to vezmu, jelikož jsem si věřil. Není důležité, kdo je bude kopat. Hlavně, abychom vyhrávali.

Proto jsi mu následně přihrál na gól...

Přesně tak (úsměv).

V závěru prvního poločasu tam byla velká šance, kdy to Ghali nevyřešil dobře. Co jsi mu potom řekl?

My jsme pak spolu mluvili a on říkal, že mě neviděl. Říkal jsem mu, že to nevadí, že přijde ještě další šance.

Bude se Liberci teď lépe dýchat?

Samozřejmě. Po dlouhé době jsme konečně vyhráli. Na jaře doma dokonce poprvé. Věříme, že budeme nadále pokračovat. Hned další zápas je derby, ve kterém to budeme chtít potvrdit.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Geoprint
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B