FC Slovan Liberec | Statistiky: Tři klíčové přihrávky Rondiće, náš tým si vytvořil hned osm šancí
Menu Další Zavřít Zavřít
13.04.2023

Statistiky: Tři klíčové přihrávky Rondiće, náš tým si vytvořil hned osm šancí

Redakce
Liberec – Ještě před Podještědským derby si pojďme připomenout, jak vypadalo poslední vítězné utkání, na které se Slovan bude snažit navázat. Důležitá výhra 2:1 nad Zlínem se zrodila hlavně díky přesnosti přihrávek, řadě šancí a efektivitě útoků. Další díl rubriky Statistiky je tu.

Fyzička na straně Slovanu, nejvíc běhal Rondić

Co se fyzických parametrů týče, Slovan soupeře přeběhal. Hráči našeho mužstva urazili bezmála 120 kilometrů, Zlín zkompletoval necelých 116. Stejný trend je patrný také ve sprintech, tam je ovšem rozdíl mezi oběma celky podstatně menší – 1 296 metrů ku 1270.

Nejpilnějším běžcem v zápase byl Imad Rondić, který zvládl bez 42 metrů třináct kilometrů. Přes jedenáct se dostal ještě Ahmad Ghali. Ten zároveň uběhl (nejvíc ze všech) 279 metrů ve sprintu, což činilo 2,5 procenta z celkové distance. Rondić zároveň obstaral největší počet jednotlivých běhů (173) a také spálil jednoznačně největší počet kilokalorií (1 697). Olatunjimu zase byla naměřena největší rychlost, v jednu chvíli letěl 33,4 kilometru za hodinu.

Xg hovoří jasně, Slovan častěji fauloval

V herních datech vyčníval Dominik Plechatý, který vyhrál 60 % soubojů. Ghali zase zvládl zkompletovat 6 z 10 pokusů o driblink. Velmi vysokou úspěšnost přihrávek zaznamenal Marios Pourzitidis, za celé utkání zkazil jen dva pasy ze 46 a nabral 96% úspěšnost přihrávek.

Celkem 41 pasů (nejvíc ze všech) převzali Ghali a Doumbia, tři klíčové pasy vyšvihl Rondić. Ten zároveň proměnil pokutový kop. I díky němu Slovan ve statistice očekávaných branek jednoznačně dominoval. Podle Xg měl vstřelit 2,21 branky, Zlín 0,93. Tentokrát tedy bilance přesně opisuje výsledek zápasu.

Modrobílí měli celkem osm šancí, hosté se dostali do třech. Častěji faulovali, což v minulých zápasech jednoznačně nebylo zvykem (18:10). Rohů měl k dispozici víc Zlín, kopal jich šest a domácí jen dva. Slovanu pomohla k celkem sedmi střelám na branku také dobré kombinace a 81% úspěšnost pasů.

Tipovací soutěž

Jak nám dopadlo velikonoční 26. kolo Tipovačky? Nejvyšší počet bodů si vykoledoval Dominik Jakubec (29). O pět bodů méně, tedy 24, si odnesli Lukáš Daneš a Honza Zmeškal. O další dva body zpět (22 bodů) zůstali Martin Čáp a Dominik David.

Jak vypadá průběžné pořadí po 26. kole? Na první místo se vyhoupl Dominik Jakubec s 343 body. Na průběžném druhém místě je Ema Sekaninova (338) a třetí příčku okupuje Luděk Slezák, jenž bral 332 bodů.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus