FC Slovan Liberec | Slovan se bude snažit prolomit sérii bez výhry, v sobotu doma přivítá Zlín
Menu Další Zavřít Zavřít
06.04.2023

Slovan se bude snažit prolomit sérii bez výhry, v sobotu doma přivítá Zlín

Šimon Knopp
Liberec - Ve 26. kole nejvyšší české soutěže zavítá na fotbalový stadion U Nisy tým FC Trinity Zlín. Při posledním vzájemném měření sil na našem stadionu odjížděli zlínští fotbalisté se třemi body. Dokáže Slovan soupeři porážku oplatit a po dlouhé době v lize zvítězit? Výkop utkání je naplánován v sobotu od 16 hodin.
Online prodej vstupenek

FC Trinity Zlín - důležitá výhra proti Budějovicím, přesto sestupové pásmo

Zlín se od počátku sezony trápí a prakticky od začátku ligy bojuje v sestupovém pásmu. Nic na tom nezměnilo ani poslední povedené utkání, ve kterém fotbalisté ze Zlínského kraje porazili České Budějovice vysoko 5:1 a využili přesilovku trvající již od první minuty.

Jednalo se o druhou výhru Zlína po zimní přestávce. A je nutno říci, že moravský fotbalový klub pod vedením zkušeného Pavla Vrby se postupně zlepšuje. Od ledna získal dohromady již deset bodů, což je pouze o dva méně než za podzimní část sezony. Zlínu aktuálně patří předposlední příčka s 22 body (stejně mají i Pardubice) a na desáté místo Slovanu ztrácí pouze šest bodů. I to ukazuje, jak je tabulka v tomto ročníku ligy vyrovnaná.

Nejlepším střelcem Zlína je Libor Kozák, který sám dříve v Liberci působil. V této sezoně vstřelil zatím čtyři branky (a jednu přidal za Slovácko, kde působil na podzim). Hlavním lídrem v počtu asistencí (5) i přihrávek do šance (21) je Vachtang Čanturišvili z Gruzie. Jedničkou v bráně je Matej Rakovan, který vychytal tři čistá konta.

FC Slovan Liberec - dlouhé čekání na výhru

Fotbalisté Slovanu se v posledním kole představili na hřišti Baníku. Proti soupeři sice nevyhráli, ale odvezli si alespoň bod za bezbrankovou remízu 0:0. V zápase se vyznamenal Olivier Vliegen, který lapil hned několik velkých příležitostí soupeře. Ovšem kaňkou na utkání bylo vyloučení Preislera po dvou žlutých kartách.

Zisk jednoho bodu znamenal pro Slovan posunutí na 10. příčku v tabulce. Přesto bude muset v dalších zápasech potvrdit bodový zisk, aby se mu podařilo odskočit od spodní šestice znamenající skupinu o záchranu. Liberec se bude v sobotu proti Zlínu snažit rovněž prolomit dlouhou sérii bez výhry. Naposledy se svěřenci trenéra Kozla radovali z vítězství 5. února proti Budějovicím.

V posledních vzájemných zápasech Liberce a Zlína se častěji radovali z výhry Moravané. Slovan naposledy vyhrál v sezoně 2020/21, a to nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 (trefil se Imad Rondić). V této sezoně, ve 12. kole, prohráli svěřenci trenéra Kozla se Zlínem 1:2. Jedinou naši branku vstřelil na zlínské Letné z penalty Mick van Buren. Utkání rozhodl v 76. minutě bývalý hráč Slovanu Lukáš Bartošák.

Pro sobotní utkání nebude mít trenér Kozel k dispozici Dominika Preislera, který si bude odpykávat trest za červenou kartu. Naopak by měl být připravený Gigli Ndefe, jenž do posledního zápasu nemohl nastoupit z důvody dohody o hostování mezi kluby. Zda-li bude připraven někdo další ze zdravotně indisponovaných hráčů, se ukáže až v sobotní nominaci.

Pokud si nechcete nechat ujít důležitý souboj se Zlínem, přijďte podpořit naše fotbalisty přímo na stadion! Hrát se bude v sobotu od 16 hodin. Vstupenku můžete zakoupit bez front online zde nebo v den zápasu na pokladnách stadionu.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Zlín porazit? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

https://www.tipsport.cz/fotbal-liberec-zlin-4622294?comLayer=openCta&pid=11721&sid=13252&bid=1&tid=10845&kwid=22523 Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl Banua
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna