FC Slovan Liberec | Na kombinovanou sestavu se vymlouvat nemůžeme, ví moc dobře Jugas
Menu Další Zavřít Zavřít
28.09.2020

Na kombinovanou sestavu se vymlouvat nemůžeme, ví moc dobře Jugas

Tomáš Honzejk
Praha/Liberec - Opět se ukazuje, že pokud hraje Slovan na podzim Evropské poháry, zápasy v lize mu někdy nevyjdou podle předpokladů. Prohru 0:3 s nováčkem z Pardubic asi čekal málokdo. Trenér Hoftych dal šanci hráčům širšího kádru, ti ji bohužel nevyužili. "Nastoupili jsme v kombinované sestavě s hráči, kteří nehrají pravidelně. Pardubice nás v prvním poločase přejeli. Ve druhém jsme po 15 minutách dostali gól z penalty a bylo rozhodnuto," hodnotí zpětně utkání stoper Jugas.

Poprvé od příchodu do Liberce nastoupil od první minuty. Obrana ale jistotou neoplývala. "Byl jsem připraven už delší dobu. Šanci jsem dostal proti Pardubicím. Prohráli jsme 0:3, takže nevím, jestli byla šance využita. Přežil jsem a zvládl celé utkání. To je jediné pozitivní na tomto zápase," hledal alespoň malou útěchu kmenový hráč Slavie. Na zápas se obměněná sestava chystala hned po navrátu. "V sobotu jsme měli první náznaky, jak bude vypadat sestava. Při taktické poradě a rozebírání soupeře jsme už přemýšleli o zápase v Ďolíčku," nechal Jugas nahlédnout na program týmu.

Výsledek je jednoznačný, smutní Jugas

Dalo by se polemizovat, jestli druhému gólu nepředcházel ofsajd a zda ruka Chaluše je na penaltu. "Od toho jsou tam rozhodčí, ať to posoudí. Ani u penalty nevím, jestli byla. To si musí vyhodnotit oni," nechtěl se pouštět stoper do větších rozborů. Na začátku druhé půle byl Slovan aktivnější, gól Pardubic z penalty však všechny naděje zhatil. "Trenér hlas moc nezvyšoval. Spíš se nás snažil povzbudit, abychom vstřelili kontaktní gól. Měli jsme velkou šanci, kdy Maťo Koscelník přestřelil v dobré pozici. To nás mohlo vrátit do hry. Tady se ale není na co vymlouvat, prohra 0:3 zní jednoznačně," ví moc dobře Jugas.

Každopádně po třetím gólu bylo rozhodnuto. "Snažili jsme se alespoň korigovat výsledek, ale ani to se nám nepovedlo," připomněl střídání, kdy na hřiště přišli například Júsuf s Mosquerou. Na kombinovanou sestavu se přitom nechtěl vymlouvat. "Znát to bylo, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Trénujeme spolu od začátku sezóny a se spoluhráči se známe. Měli jsme šanci ukázat, že na to máme," postavil se k prohře čelem. Prohra překvapila, soupeř nikoliv. "Pardubice nás ničím v podstatě nepřekvapily. Víme, že jsou dlouho spolu a hrají kombinační fotbal. Bohužel jsme dostali dva góly po standardních situacích, a to rozhodlo zápas. Pardubice zaslouženě vyhrály a pro nás je to poučení do budoucna," vyhlíží hráč s dvojkou na záadech lepší zítřky.

Na takto nepovedené utkání se musí rychle zapomenout. "Po zápase si to rozebereme druhý den u videa a pak už se budeme soustředit na vrchol podzimu, což je čtvrteční zápas o postup do základní skupiny Evropské ligy," připomíná Jugas veledůležitou bitvu na stadionu U Nisy, kde se utkáme s kyperským APOELEM Nikósie.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek KB Design
Mediální partneři
Rengl eFotbal