FC Slovan Liberec | Po návratu z Rumunska budeme hrát v Ďolíčku s Pardubicemi
Menu Další Zavřít Zavřít
26.09.2020

Po návratu z Rumunska budeme hrát v Ďolíčku s Pardubicemi

Ondřej Marko
Liberec – Po postupu v Evropské lize přes rumunský celek FCSB se opět vrací FORTUNA:LIGA. V pátém kole vyrazíme do Prahy, abychom se na stadionu v Ďolíčku utkali s nováčkem ligy, Pardubicemi. Výkop je naplánován na neděli od půl čtvrté.

FK Pardubice

S náskokem tří bodů na druhé Brno vyhrály Pardubice loňský ročník druhé ligy a staly se jedním ze dvou nováčků letošního ročníku FORTUNA:LIGY. Pro klub z východu Čech je to vůbec první ročník v nejvyšší soutěži. Vstupem do soutěže pardubickým bylo venkovní utkání s Jabloncem, kterému podlehli 0:1. Druhý zápas hráli „doma,“ tedy na stadionu Bohemians, kde musí hrát kvůli nevyhovujícím podmínkách pardubického stadionu Pod Vinicí. Tato komplikace však nic nezměnila na tom, že zde porazili Teplice 2:1 a o kolo později vybojovali bod s mistrovskou Slavií (1:1).

Poslední zápas hráli venku s Baníkem Ostrava, kde už tak úspěšní nebyli, prohráli 0:3. Hosté se nedostávali k téměř žádným střeleckým pokusům, poměr střel byl z jejich pohledu 2:15. K tomu všemu dostal červenou kartu pravý obránce Prosek, který zatím nastoupil do všech ligových zápasů. Po čtyřech kolech se se čtyřmi body a skórem 3:6 nacházejí na 12. pozici.

S Pardubicemi jsme se naposledy utkali v letošním lednu, kdy se jednalo o zápas zimní přípravy. Ani jedna strana neměla mnoho velkých šancí, první gól proto padl až v 83. minutě. Po centru ze strany se zblízka prosadil Imad Rondić. V poslední minutě ale Pardubice zvládly vyrovnat a finální výsledek byl 1:1.

FC Slovan Liberec

Slovan ve čtvrtek odehrál náročné utkání v rumunském Giurgiu, kde porazil FCSB v předposledním kvalifikačním utkání o skupinu Evropské ligy. Celý duel provázely komplikace spojené s nemocí Covid-19, většina hráčů A-týmu rumunského celku bylo totiž pozitivně testována. Zápas nakonec byli schopni odehrát díky narychlo doplněnému kádru, ovšem Slovan dokázal využít oslabení soupeře. Po gólech Júsufa a Rabušice jsme zvítězili 2:0 a prvního října nás čeká domácí zápas s kyperským APOEL FC.

V posledním ligovém zápase jsme na stadionu U Nisy přivítali klub z Moravskoslezského kraje, Karvinou. Utkání to nebylo příliš atraktivní, protože nabídlo velmi malé množství větších šancí. Skóre otevřel ve druhém poločase Jhon Mosquera, po gólu jsme se ale více zatáhli a především bránili. Pár šancí si hráči v modrém i tak zvládli vypracovat, ovšem žádná z nich neskončila brankou. Naopak pár vteřin před 91. minutou vstřelila Karviná po akci dvou stoperů vyrovnávací branku.

Před remízou s Karvinou jsme v lize dvakrát za sebou vyhráli, s Českými Budějovicemi (2:0) a s Plzní (4:1). V prvním kole jsme prohráli v Olomouci (0:1), celkem jsme získali sedm bodů a se skórem 7:3 nám patří pátá příčka.

Delegace rozhodčích na zápas je následující: P. Orel - M. Myška, M. Leška (O. Cieslar). Utkání se hraje v neděli od půl čtvrté v pražském Ďolíčku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Vogel
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact